ACASA » STIRI » BENDEAC îl face praf pe ARŞINEL: “Dumneata nu meritai acest rinichi! Ai furat dreptul altcuiva la viaţă!“

PREMII TVMANIA 2008Actorul şi omul de televiziune Mihai Bendeac a scris, pe pagina sa de Facebook, că Alexandru Arşinel ar fi trebuit să se folosească de notorietatea sa ca să îi determine pe oameni să îşi schimbe mentalitatea, nu să „sară peste rând“.

Scrisoarea lui Mihai Bendeac, postată pe pagina sa de facebook, are peste 3.500 de aprecieri şi depăşeşte 500 de comentarii.

„În atenţia domnului Arşinel,

De peste 20 de ani, tinerii artişti din România au fost nevoiţi să suporte mentalitatea slinoasă a acelor români care, manipulaţi, l-au luat pe ”nu o să mai avem artişti precum X, Y, Z” în brate, negând încercarea de afirmare a oricărui tânăr. De peste 20 de ani, artiştii ”bătrâni” au fost de două feluri. Cei care au lucrat cu tinerii şi i-au ajutat, şi cei al căror caracter meschin şi scârbos i-a făcut să devină aspiratoare de bani. De peste 20 de ani, artişti precum domnul Arşinel, se folosesc de notorietatea dobândită pe vremea când programul Tv era de 2 ore şi nu apărea oricine acolo, pentru a se căţăra cu voracitate pe imaginea de ”monument”, ”titan”, ”Monstru sacru”, cu neruşinare şi lipsa de respect faţă de public.

Atitudinea lor sfidătoare, de ”Dumnezei” ai scenei nu se pupă cu susele penibile la care iau parte. De câte ori îi văd, am impresia că pe sub costum poartă, în permanenţă, o borsetă. Poate-poate mai pică ceva. O reclamă la Catena, un botez, o cumetrie, un pişcot, nişte pateuri… Teatrul Tănase a fost îngropat de aceşti suşanişti estivalieri care străbat continentele de-a lungul şi de-a latul aducând ”bucurie” românilor de peste hotare. Ne luaţi de proşti?! Păi românii din America au mai văzut un spectacol în Vegas, un show pe Broadway… Au trăit în acel Rai al spectacolelor ce-ţi iau minţile. Cum altfel decât cu îngaduinţă pot ei vedea prestaţia Mariei Dragomiroiu, a lui Arşinel, Nae, Vasile şi compania, care vin în cârciumi, bodegi, spelunci, cu un microfon în faţă şi spun bancuri de pe vremea lui Pazvante chioru, cu gândul că poate se lipesc şi de o friptură dup-aia?

Asta e imaginea pe care arta românească o promovează peste hotare? Nu, domnule Arşinel! Dumneata nu meritai acest rinichi! Mai ales că era un ”01”! Dumneata ai furat dreptul altcuiva la viaţă! Nu-l meritai măcar pentru că, împreună cu acoliţii dumitale, ai căpuşat Teatrul Tănase care a ajuns, din punct de vedere artistic, o suşă ordinară care să vă permită să vă umpleţi de bani. Vă invit să vă luaţi rinichiul şi să vă daţi jos labele de pe Teatrul Tănase! Sunt atâţia tineri care nu au unde să joace şi care înteleg ce înseamnă un show de varietăţi în 2013!

Iertaţi-mi impertinenţa, domnule Arşinel. Dar m-am saturat să mă faceţi cu ou şi cu oţet de câte ori vi se năzare în ultimii ani. Am răbdat zoaiele cu care m-aţi umplut şi reacţia oamenilor care mai aveau puţin şi mă băteau cu biciul în piaţa publică fiindcă îmi permiteam să-mi exprim părerea despre ”zeii” artei româneşti… Eu muncesc, domnule Arşinel. Şi câte 18 ore pe zi. Sunt dependent de medicamente ca să pot rezista în asemenea stres. Pentru că îmi pasă. Spuneau colegii dumneavoastră mai vârstnici că sunteţi un ”bun naţional”. Vă invit, domnule Arşinel, să demonstraţi asta. Că n-aţi mai făcut-o de vreo 30 de ani. Dar aveţi pretenţii.

M-am abţinut să spun asta ca să nu sune a infatuare, dar gestul dumitale de mafiot şi atitudinea superioară şi scârboasă cu care m-ai gratulat de câte ori ai avut ocazia, mă determină să o fac: există MULŢI actori tineri mai buni decât dumneata, există zeci de mii de tineri care cântă mai bine decât dumneata, există mii de tineri care au idei mai originale şi mai îndrăzneţe decât dumneata şi, la dracu, tineri care ar face şi reclame la Catena mai bune decât dumneata! Punem pariu?! DOMNULE ARŞINEL! TREBUIA SĂ TE FOLOSEŞTI DE NOTORIETATE, NU CA SĂ PUI BANI LA TESCHEREA ŞI SĂ ALERGI PRIN SUŞE, CI CA SĂ-I DETERMINI PE OAMENI SĂ-ŞI SCHIMBE MENTALITATEA ŞI SĂ DEVINĂ DONATORI! SĂ SCHIMBI SISTEMUL!

Iar noi, tinerii, cei pe care-i înjuraţi de câte ori aveţi ocazia, nu suntem şi nu vrem să fim ”bunuri naţionale”. Nu ne băgăm în faţă ca să avem o şansă în plus în faţa morţii. Nu ucidem sufletul unor copii care aşteaptă de ani de zile un rinichi sau o inimă şi care mor sub ochii părinţilor. Avem decenţă şi inimă. Aş vrea să închei spunând ”cu respect”, dar mi l-am pierdut.

Îl declar NUL“.

Actorul Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistã „Constantin Tãnase” din Bucureşti, a suferit, la sfârşitul lui august, un transplant de rinichi, la un spital din Cluj-Napoca. Actorul a revenit luni, 23 septembrie, la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj (IUTR) pentru un set de investigaţii medicale, întrucât analizele făcute la Spitalul de Nefrologie „Alexandru Davila“ din Bucureşti nu au ieşit bine.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?