ACASA » STIRI » Diverse » BACALAUREAT 2015. Se schimba REGULAMENTUL DE CORECTARE al examenului

BACALAUREAT 2015. Se schimba REGULAMENTUL DE CORECTARE al examenului

BACALAUREAT 2015. Incepand din acest an, lucrarile de la probele scrise ale examenului de bacalaureat 2015 vor fi corectate intr-un alt judet decat cel in care au fost sustinute, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ministrul Educatiei, Sorin Campeanu.

bacalaureat-2015

Pentru lucrarile scrise ne gandim la un sistem pentru a inlatura orice fel de suspiciuni. Ne gandim ca lucrarile sa fie corectate dintr-un judet in alt judet. Aceasta alegere a judetului in care sa se corecteze lucrarile sa fie facuta intr-un proces de selectare transparent, pe de o parte, aleator, pe de alta parte. Asta nu este foarte uşor din punct de vedere tehnic. In cursul zilei de astazi perfectam procedura care va trebui sa faca obiectul unui ordin de ministru. Exista aceasta intentie fara a insemna ca acest lucru inseamna o lipsa de incredere in sistem. Aceasta procedura se va aplica in acest bacalaureat“, a explicat ministrul.

La scurt timp dupa exprimarea deciziei, au aparaut valuri de nemultumiri in randul Federatiei Sindicatelor din Educatie, ai caror reprezentanti au acuzat ministerul de lipsa de incredere in corpul profesoral si de o tergiversare a anuntarii rezultatelor.

Referindu-se la noul proiect de lege a educatiei, ministrul Campeanu a spus ca pe 5 iulie vor incepe intalnirile directe ale grupurilor de lucru.

Au fost invitati multi dintre cei care au un cuvant de spus in forma legii. Am stabilit impreuna cu partenerii noştri de dialog data de 5 iulie ca fiind o data de incepere a intalnirilor directe a grupurilor de lucru constituite pentru proiectul legii educatiei. Luand in dezbatere rezultatele tuturor intalnirilor ale grupurilor de lucru, va reieşi o forma noua de lege, care va fi supusa dezbaterii publice, fara a avea o constrangere de timp. Nu ne dorim sa avem rapid o alta lege, ne dorim sa avem o lege care sa raspunda aşteptarilor societatii“, a precizat ministrul.

Modul de derulare a examenului de Bacalaureat nu se schimba, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, care a precizat ca metodologia prevedea de cinci ani posibilitatea corectarii lucrarilor de la probele scrise ale acestui examen in alte judete.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?