ACASA » BLOG » Aveți ONOARE și CURAJ, domnilor din PSD CONSTANȚA?

Aveți ONOARE și CURAJ, domnilor din PSD CONSTANȚA?

de Andreea PAVEL

Domni din PSD Constanța mi-au vorbit de multe ori despre onoarea și cinstea lor, despre bărbăție și curaj. Aveți acum ocazia, domnilor, să le și demonstrați. Tăcerea și lipsa dumneavoastră de reacție vă fac părtași la capturarea și înrobirea statului și democrației. Veți deveni complici la furtul în grup, sistematizat. Legalizați, împreună cu șefii dumneavoastră de la București, hoția.

Sunteți, acum, prietenii infractorilor, ai celor care au tocat milioane de euro și care au vândut orașul bucată cu bucată. Vi-i amintiți sigur, n-a trecut mult timp de când au părăsit prima linie a vieții publice, mai cu forța, mai de bunăvoie. Nu vă deziceți de ei, sunteți ca ei.

Da, sigur, dumneavoastră nu sunteți idealiști și romantici, așa cum lăsați impresia prima oară. Este despre funcții și politică, despre conservarea puterii în partid. Dar țara asta și viitorul nostru sunt mai presus de funcțiile din care, poate, mâine veți fi înlăturați oricum. Nu sunteți nici cu ei, nici cu noi. Asta nu este deloc eficient, domnilor. Nu aveți nimic de pierdut la București, dar aveți atât de mult de câștigat la Constanța.

Domnilor cu onoare și curaj din PSD Constanța, ce țară le pregătiți copiilor și nepoților voștri? Ce le răspundeți când vă întreabă de ce sunt oameni în stradă la sub zero grade? De putori ce sunt? De lătrăi și răgălii? În fața copiilor și nepoților voștri veți da socoteală mai întâi. Nu acum, ci peste ani. Poate atunci când vor avea vârsta mea sau a celorlalți tineri cu care mă întâlnesc în fiecare seară la Prefectură și alături de care plec spre sediul vostru într-un marș al disperării și furiei. Apropos, nu ne-ați așteptat niciodată acolo. Nu ne-ați vorbit niciodată, nouă, celor care vă cerem să ne demonstrați că sunteți altfel. Dacă sunteți altfel. Și știți? Constanța nu mai este aceea a predecesorilor voștri. Trăiți într-un oraș în care 10.000 de oameni au ieșit în stradă. Gândiți-vă la asta, mai aveți timp.

Nu veți putea, însă, să ne furați și conștiințele. Nici libertatea, gândul, nici cuvântul. Poate, o vreme, ne va fi mai greu, dar priviți în trecut și luați aminte că nicio dictatură n-a rezistat prea mult. A voastră va fi groaznică, dar se va stinge repede. Veți sacrifica o generație. Dar se va trezi următoarea. România nu este încă vaccinată complet pentru mușcătura veninoasă a corupției și dictaturii. Dar o veți vaccina dumneavoastră definitiv. Domnilor.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?