ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » AVERTIZĂRI IMPORTANTE. Cum s-au pregătit autorităţile constănţene pentru noul COD GALBEN

AVERTIZĂRI IMPORTANTE. Cum s-au pregătit autorităţile constănţene pentru noul COD GALBEN

STIRI CONSTANTA. În cadrul unei videoconferințe susținute la Prefectura Constanţa, autorităţile locale au anuţat măsurile şi pregătirile făcute pentru noul avertisment meteorologic de cod galben. Pe lângă avertizarea Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă până marți la ora 14.00, la Constanța ninsoarea va continua până miercuri dimineață. Stratul de zăpadă ce se va depunde în această noapte va fi de aproximativ 10 centimetri, iar cel ce se va depune mâine va fi de aproximativ 15 centimetri.

Pizza Evo

Ninsoarea va fi urmată de vânt puternic și ger până sâmbătă, temperaturile urmând a fi de până la -12 grade Celsius.

Reprezentanții Enel au anunțat că sunt pregătiți să intervină cu 40 de echipe în cazul în care rețeaua de energie electrică va fi afectată de viscol.

Zona ce va fi cea mai puternic afectată de vremea rea va fi cea din sudul județului, respectiv Băneasa, Ostrov, Negru-Vodă și Mangalia.

Utilajele continuă acțiunea de împrăștiere a materialului antiderapant pe străzile din oraș, pe arterele principale, pe drumurile în pantă, pe poduri și în apropierea unităților de învățământ. În paralel, se va acționa pentru ridicarea zăpezii, dar și pentru degajarea zăpezii de pe străzile din cartiere.

Informarea autorităţilor locale:

1. Pentru a evita posibilele accidente cauzate de polei, recomandăm constănțenilor, în special persoanelor în vârstă și copiilor, să evite deplasările pe jos. Totodată,  recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale.

2. Rugăm instituțiile publice, persoanele fizice și juridice să asigure îndepărtarea zăpezii și gheții din zona imobilelor în care își desfășoară activitatea sau locuiesc; să le depoziteze în afara părții carosabile și în alte locuri, astfel încât circulația pietonală să nu fie afectată. Insistăm ca zăpada să nu fie aruncată înapoi pe carosabil. De asemenea, marile centre comerciale au obligația de a îndepărta zăpada de pe carosabilul adiacent acestora și în parcări.

3. Având în vedere că circulația în oraș se desfășoară în condiții de iarnă, facem apel la părinții care își duc copiii la școală/grădiniță să plece mai devreme de acasă pentru a ajunge în timp util la unitățile de învățământ.

4. Utilajele care sunt contractate de Primărie nu cer bani pentru acțiunile de deszăpezire. În acest context, facem apel către constănțenii care se lovesc de astfel de practici să reclame acest lucru la dispeceratul Primăriei Constanța. Toate utilajele contractate pentru acțiunile de deszăpezire – 22 de pluguri și 9 sărărițe aparținând S.C. Polaris M Holding și 7 wole, 1 grade, 29 buldoescavatoare și 28 camioane închiriate de firma care trebuie să asigure deszăpezirea, vor avea afișat în geam numărul mașinii. În plus, lista cu utilajele, pe categorii, va fi postată pe site-ul Primăriei Constanța www.primaria-constanta.ro.

5. Degajarea zăpezii de pe trotuare, din zona stațiilor mijloacelor de transport în comun, zonele pietonale și lărgirea accesului către trecerile de pietoni este realizată, astăzi, de 98 de persoane – din care 32 de persoane asistate social, beneficiare ale Legii 416/2001 privind venitul minim garantat și 66 de angajați ai S.C. Polaris M Holding. Persoane care trebuie să presteze muncă în folosul comunității vor fi angrenate în fiecare zi în acțiuni de deszăpezire.

Orice problemă poate fi semnalată permanent de constănțeni la numerele de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;

Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;

Dispecerat Poliția Locală – 0241/48.42.05;

Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0241/48.81.71; 0722.54.53.66.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?