ACASA » ALTE EVENIMENTE » Aventură de șase zile pe insula grecească Thassos, cu Dream Explorer

Aventură de șase zile pe insula grecească Thassos, cu Dream Explorer

EXCURSII CONSTANTA. Dream Explorer îți pregătește o aventură fascinantă de 6 zile pe insula Thassos din Grecia în perioada 10 – 15 septembrie.

Pizza Evo

Thassos este o insulă accesibilă și extrem de ofertantă pentru activități de aventură: sporturi nautice, offroad pe munte, excursii pe munte la 1200 m, iar echipa noastră va adăuga explorarea plajelor, golfurilor și peșterilor naturale sculptate în piatră cu caiacul.

Programul pe zile:

Ziua 1
La ora 8.00 dimineața se pleacă din Constanța în grup organizat. Vom parcurge aproximativ 700 km traversând Bulgaria și ajungem în orașul port Keramoti unde ne îmbarcăm pe feribot. Plimbarea cu feribotul durează 40 de minute și avem timp suficient să admirăm insula Thassos de pe mare pentru prima dată. Odată ajunși pe insula Thassos în jurul orei 19.00 pornim spre stațiunea Pefkari unde ne vom caza. Studiourile închiriate sunt dotate cu chicinetă astfel că ne vom putea autogospodări cu mâncarea (putem cumpăra de-ale gurii de pe drum din Bulgaria sau de la supermarket din Thassos, însă în Bulgaria clar este mai ieftin). Încheiem seara cu o cină copioasă pregătită de noi și un brief cu programul din următoarea zi. În funcție de gradul de oboseală putem face o plimbare pe malul mării sau mergem la somn pentru a fi odihniți pentru a două zi.

Ziua 2
Explorare în caiac. Ne trezim cu chef de aventură și luăm micul dejun suficient de consistent între 8.00 și 9.00 după care ne pregătim să mergem pe o plajă sălbatică și frumoasă într-un golf de pe insulă pentru a explora zona cu caiacul. Este important să avem la noi ceva merinde și apă pentru prânz. După aproximativ 3 ore cu caiacul facem o pauză de prânz chiar pe plajă și ne facem siesta întinși la soare. În acea zonă putem să facem și snorkeling fiind o zonă sălbatică cu pietre unde se ascund mulți pești și alte vietăți subacvatice. Spre după-amiază mergem să vizităm faimoasa piscină naturală Giola formată în marmură unde putem să facem sărituri în apă. Ne întoarcem la cazare, facem duș și ne îmbrăcăm să mergem în oraș pentru cină la o terasă descoperită de noi în Potos unde se mănâncă foarte bine. Putem încheia seara cu o plimbare în centrul orașului Potos și pe malul mării.

Salonikios-Beach-Thassos-by-TravelGirls-10

Ziua 3
Ne trezim în jur de ora 8.00. Organizatorii merg în piață să cumpere niște pește proaspăt pentru cine dorește pe care îl lăsăm în frigider pentru prânz. După micul dejun ne pregătim să fim la ora 10.30 la Centrul de Scubadiving de pe plaja din Pefkari. Aici vom primi echipament complet de snorkeling (costum neopren, vizor cu tub, labe). Cine dorește să facă scubadiving mai plătește o diferență de preț undeva la 35 euro, dacă aveți brevet de scafandru mai bine faceți scubadiving pentru că e mai interesant și mergeți la adâncimi mai mari unde puteți vedea și caracatițe. Odată echipați vom merge cu șalupa în viteză la o insulă unde vom fi doar noi. Vom explora mediul subacvatic și vom face și fotografii sub apă. În jur de ora 13.00 suntem înapoi la cazare unde putem prepara peștele proaspăt sau altceva pentru prânz.

După-amiază această vom vizită puțin centrul insulei. Mergem spre localitatea Skala și vizităm Lacul și Cascadele Mărie. În acea zonă găsim magazinul Giota unde putem achiziționa ulei de măsline și măsline stafidite la un preț mai mic decât la marketuri. Menționam că insulă Thassos este plină de măslini, vom întâlni livezi întregi de măslini sălbatici. Avem opțiunea să luăm cină la o tavernă din acasta zonă sau în Pefkari unde avem cazarea. Seară avem program de voie.

Ziua 4
Jeep Safari în munți, pe Ypsarion. A venit și ziua a patra cu mult offroad pe munte. Bem cafeaua relaxați pe terasă, pregătim 1-2 sandvișuri pentru drum neapărat (la prânz nu vom avea de unde să cumpărăm mâncare pe munte), închiriem mașini Suzuky Jimny sau un ATVuri pentru cei experimentați. Pe cel mai înalt vârf Ypsarion priveliștea este incredibilă cu stânci, verdeață, cariere de marmură și portul din Limenas în zare.
Plaja de marmură (Marble Beach) este una din principalele atracții ale insulei pe care o vom vizita în aceeași zi după-amiază. Facem o baie, plajă și snorkeling după care ne întoarcem la cazare.
După o oră de odihnă mergem să vizităm portul Limenaria aflat la 2-3 km. Luăm cina la o tavernă din Limenaria descoperită de noi unde au preparate cu fructe de mare incredibile.

Ziua 5
În ultima zi de aventură mergem cu caiacul la peșterile Green Tripiti unde vom vizita mai multe miniplaje până ajungem la o plajă sălbatică accesibilă doar pe apa unde ne putem bălăci și face snorkeling. În tot acest timp vom avea grijă să imortalizăm momentele în fotografii de vis pentru albumul vostru de aventuri. Putem lua prânzul la tavernă Pyrofani de pe plaja Tripiti Beach.
Party Time!Nu ratăm seara o petrecere grecească (Greek Night) la o tavernă din Pefkari unde putem cina și dansa pe muzică grecească live.

Ziua 6
Luăm ultimul mic dejun și ne apucăm de pregătit bagajele. În jur de ora 11.00 cel târziu pornim spre Limenas de unde luăm feribotul spre continent. Preconizăm că vom fi în Constanța în jur de ora 22.00.


În funcție de condițiile meteo programul poate suferi modificări.  Pentru ca acest program să fie 100% realizabil avem nevoie de minimum 6 participanți.

Întregul program oferit de include:

– cazare 5 nopți într-o vilă turistică cu chicinetă în cameră
– întregul echipament pentru următoarele activități: ture cu caiacul, snorkeling, offroad pe munte, plimbare cu șalupa
– transportul echipamentelor și ghizilor Constanța – Thassos și retur (combustibil, taxe de drum și feribot pentru mașină Dream Explorer)
– 2 ghizi care asigură buna desfășurare a întregului program
– multe amintiri foto/video pe întregul program de aventură
– o tură de pregătire cu caiacul pe Marea Neagră în vara 2018

PREȚ: 490 euro (este necesară achitarea unui avans de 50% pentru ocuparea locului)

Oferta nu include:

– transportul Constanța – Thassos și retur (putem oferi maxim 7 locuri în mașină Dream Explorer pentru 70 euro/persoană)
– taxa de feribot: 8 euro/persoană dus-întors
– scubadiving în loc de snorkeling oferit de Centrul de Scubadiving pentru 35 euro în plus
– mese cu mâncare și băutură pentru tot programul
– asigurare de călătorie
– suveniruri și alte cumpărături

Contact: 0766 469 431 (Ioan)
Organizat de Dream Explorer

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?