ACASA » TEATRU » “AVARUL” lui Moliere, pe scena Casei de Cultura

“AVARUL” lui Moliere, pe scena Casei de Cultura

TEATRU “AVARUL” la CASA DE CULTURA. Celebra piesa a lui Moliere, “Avarul” este prezentata pe scena Casei de Cultura Constanta, in regia lui Daniel Nitoi. Pornind de la Aulularia lui Plaut, Moliere pastreaza doar ideea centrala: un zgarcit care isi ascunde comoara, obsedat de pierderea ei.

Cei doi copii ai lui Harpagon s-au indragostit: Cleante ii marturiseste surorii sale, Eliza, marea iubire pentru Marianne, fiica unei vaduve destul de stramtorate din apropiere. Eliza, la randul ei este indragostita de Valere, fiu ratacit al unei familii bogate, care chiar isi cauta parintii atunci cand a intalnit-o. De dragul sau si-a ascuns identitatea si s-a tocmit slujitor al tatalui ei.

Pentru a capata increderea suspiciosului avar, ii lauda fara incetare bunul simt si cumpatarea, aprobandu-i initiativele cele mai absurde. Desi amandurora dragostea le este confirmata, Eliza si Cleante nu sunt tocmai fericiti, caci stiu ca zgarcenia tatalui sau nu le va permite niciodata sa se casatoreasca dupa pofta inimii.

afisavarulPentru toti cei care vor sa vada teatru clasic este un exemplu de teatru corect, curat, asa cum a inceput el candva. Nu sunt exhibitii, nu sunt divagari de sensuri. E o piesa curata, fara schimbari si inovatii. Acesta ar fi meritul lui Daniel Nitoi. E o placere sa il joci, e un text cu foarte multe intentii moralizatoare, care folosesc si zilelor noastre mai putin delicate si mai interesate de conflicte minore” – Cristina Deleanu.

Distributia: Harpagon: TUDOREL FILIMON / Jupan Jacques / Jupan Simon / Bucatarul / “Femeia” de serviciu: EUGEN CRISTEA / Frosine 1: CRISTINA DELEANU / Frosine 2: MARIA TESLARU / Cleante: VASILE FILIPESCU / Valere: JEAN LEMNE / Marianne: ANNE-MARIE ZAHARIA /Elise: OANA-GABRIELA DRAGHICI / Anselme: TOMI LIVIU-CRISTIN / FLORIN KEVORKIAN / La Fleche: DANIEL NITOI

LUNI, 8 IUNIE

Ora de incepere: 19,00

Pret bilet: 60 si 70 lei 

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?