ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Autorizație de construcție dubioasă eliberată de administrația Făgădău în Tomis Plus

Autorizație de construcție dubioasă eliberată de administrația Făgădău în Tomis Plus

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii 15-20 de ani, administrația PSDistă a aprobat PUZuri foarte dubioase, acestea fiind votate cu majoritate în Consiliul Local de PSD, PMP și uneori și PNL (amintim celebrul PUZ votat pentru actualul consilier județean PNL, Enache Bucovala, care construiește de zor pe vestigiile cetății Tomis din zona Lupoaică).

Haosul urbanistic a cuprins toate zonele orașului, dar parcă și mai mult în cartierul Tomis Plus unde absolut totul este teren privat, iar dezvoltatorii imobiliari fac legea și vin cu promisiuni doar să inducă în eroare cumpărătorii de bună-credință.

S.C. MANAGEMENT ADMINISTRATION & SERVICES S.R.L. a obținut autorizația nr. 300/17.02.2020 pentru un bloc cu patru etaje fix între alte blocuri, terenul aferent fiind delimitat în întregime pe 3 lațuri de construcții, o sigură latură a terenului fiind cu acces la strada Verona. Dezvoltatorul a început să sape de zor pe 30 octombrie, spre disperarea locuitorilor din blocurile învecinate care se tem că nu vor mai vedea lumina soarelui.

Un mesaj interesant a publicat și asociația Verde Urban referitor la acest caz:

“Fantomele trecutului recent nu ne dau pace. Absurditatea urbanistică e de neoprit, se pare. Vi se pare că e loc de bloc între astea două blocuri? Cum s-a putut emite o astfel de autorizație de construire la începutul anului?
Imagini din Tomis Plus, un cartier năpăstuit de către chiar dezvoltatorii lui. Nu tu trotuare, nu tu spații verzi și locuri de joacă, doar betoane lângă alte betoane. Oameni buni, refuzați să mai cumpărați apartamente construite în astfel de condiții!!! Și în New Delhi parcă ai avea mai mult loc să respiri!
De data asta poliția locală cu atribuții în domeniul urbanismului se află sub o nouă administrație, așa că nu mai are motive să treacă peste evidența nelegalității unui astfel de proiect.
Să prezinte investitorul studiul de însorire care spune că ferestrele acelea vor mai primi vreodată lumină…Suntem tare curioși…”

Nu putem să nu ne întrebăm dacă această autorizație respectă toate legile și regulamentele de urbanism. Cine răspunde pentru asemenea situații?

Tomis Plus este locul unde abuzurile dezvoltatorilor au fost consimțite de către fosta administrație locală.

Locuitorii din zonă au inițiat și o petiție pe care o poți semna AICI.
Evenimente Constanta

Login

Lost your password?