ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Autobuze noi şi e-ticketing la Constanţa!

Autobuze noi şi e-ticketing la Constanţa!

RATC CONSTANTA. Primăria Constanţa şi-a propus să reformeze din temelii Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC). În şedinţa Consiliului local, municipalitatea va aproba un contract de credit de 100 de milioane de lei de la BERD pentru achiziţionarea de autobuze noi care ar putea fi puse în circulaţie  chiar din ianuarie 2018, transmite cugetliber.ro

Potrivit primarului Decebal Făgădău, vor fi achiziţionate mijloace de transport moderne, redimensionate, cu elemente de siguranţă pentru pasageri, cu camere de supraveghere a pasagerilor şi monitorizare în trafic a şoferilor.

De asemenea, va fi implementat un sistem de achiziţionare a biletelor online (e-ticketing) pentru eliminarea biletelor şi a pasagerilor clandestini, iar traseele vor fi revizuite şi adaptate noilor cerinţe, cu mijloace de transport dimensionate corect.

După aprobarea de către Consiliul Local al Contractului de credit în valoare de până la 100.000.000 de lei, a Contractului de ipotecă pe venituri precum şi a Contractului privind contul de rezervă, încheiate între municipiul Constanţa şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în ianuarie 2017, va fi lansată invitaţia la licitaţie, în mai 2017 ar trebui să aibă loc atribuirea contractului, iar în decembrie 2017 acesta ar trebui să fie deja finalizat.

Citeşte articolul complet AICI

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?