ACASA » STIRI » Diverse » AUCHAN si PROFI au retras de pe rafturi lactatele cu “probleme”

AUCHAN si PROFI au retras de pe rafturi lactatele cu “probleme”

SCANDAL LACTATE E-COLI. Ca urmare a informatiilor conform carora bebelusii diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic s-ar fi imbolnavit de la branza infestata cu E-coli, marile magazine au inceput sa retraga de la vanzare produsele de la ferma incriminata.

Doua lanturi de super-marketuri, Profi si Auchan, au anuntat, in cursul zilei de 1 martie, ca au scos de pe rafturi lactatele respective; celelalte nu au spus nici daca le comercializau inainte, nici daca le-au retras.

Auchan a decis sa retraga inca de luni, 29 februarie, toate produsele din sortimentatie de la furnizorul Bradet, fara ca aceasta masura sa fi fost solicitata de autoritati.

Va reamintim insa ca, din declaratiile transmise de catre directorul Directiei Sanitar-Veterinare Arges, Daniel Lupu, lotul cu probleme nu s-a regasit in hipermarketuri. Pe aceasta cale, dorim, de asemenea, sa va asiguram ca, in calitate de companie responsabila, Auchan impune si urmareste respectarea nu numai a prevederilor legale, dar si a unui intreg sistem de reguli, standarde si proceduri de companie, totul pentru a asigura un comert de calitate si in avantajul clientilor nostri“, au transmis cei de la Auchan.

Magazinele Profi au retras de la vanzare toate produselor provenite de la aceasta sursa, pentru a asigura astfel siguranta alimentara. Mentionam ca in magazinele noastre toate produsele provenite de la acest furnizor erau ambalate si erau comercializate doar in judetul Arges”, a explicat Gabriel Paslaru, reprezentant Relatii Publice pentru lantul de magazine Profi.

Inspectorii veterinari au gasit bacteria in probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme de branza proaspata de vaci, produsa de o unitate de prelucrare a laptelui din judetul Arges si in probe de pui (spate cu gat) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele implicate in ancheta Ministerului Sanatatii.

Citeste mai multe AICI

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?