ACASA » STIRI » Diverse » Au fost deschise înscrierile pentru Festivalul Cerbul de Aur 2018

Au fost deschise înscrierile pentru Festivalul Cerbul de Aur 2018

FESTIVALURI. Festivalul „Cerbul de Aur” de la Brașov va fi reluat anul acesta, când se împlinesc 50 de ani de la prima ediţie. Organizatorul – TVR 1 a anunțat perioada de desfășurare a Festivalului și a precizat că aşteaptă de la Ministerul Finanţelor milionul de euro aprobat de Guvern.

Festivalul Internaţional ”Cerbul de Aur” se va desfăşura în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului. În an aniversar, dedicat Centenarului României, şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al festivalului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu o Gală Centenară, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical. Festivalul Internaţional ”Cerbul de Aur” a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în 2009.

Clădirile din Piaţa Sfatului, din centrul Braşovului, printre care Biserica Neagră şi Casa Sfatului vor fi iluminate cu un sistem special în timpul Festivalului Internaţional Cerbul de Aur pentru ca întreg ansamblul arhitectural din zonă să fie mai bine pus în valoare. 

Printre artiştii străini care au urcat pe scena din Piaţa Sfatului de-a lungul timpului s-au numărat Kyle Minouge,Toto Cutugno, Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Pink, Scorpions şi Patricia Kaas.

Mai multe detalii și înscrieri, pe site-ul oficial, cerbuldeaur.ro

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?