ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Atenţionare ANM. În weekend, revin ninsorile la Constanţa

Atenţionare ANM. În weekend, revin ninsorile la Constanţa

STIRI CONSTANTA. Meteorologii din cadrul Angenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) anunţă că în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (19 ianuarie, ora 20:00 – 20 ianuarie, ora 08:00) în zonele montane va ninge, local mai însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă.

În Maramureș și în Transilvania vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitații mixte și local se va forma ghețuș sau polei.

Din a doua parte a zilei de sâmbătă, aria precipitațiilor se va extinde în sud și sud-est; în Muntenia și în Dobrogea, mai întâi sub formă de ploaie și lapoviță, iar în cursul serii și al nopții predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă, cu grosimi între 4 şi 8 cm, local în jurul a 10 cm.

În zona montană, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, temporar va ninge.

Vântul se va intensifica în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud și sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h local în Dobrogea.

Din a doua parte a zilei de duminică, 21 ianuarie, aria precipitațiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor și treptat vor predomina ninsorile.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?