ACASA » CALENDAR » Atelier de creaţie “Flori de primavara”, la Cărtureşti

atelier origamiOrigami este o straveche arta japoneza, bazata pe plierea sau impaturirea hartiei in vederea modelarii unor animale, plante sau a altor tipuri de forme. Termenul provine din japoneza, din combinatia termenilor ‘oru’ – a indoi si ‘kami’ – hartie. Initial, aceasta arta purta numele de orikata, abia in 1880 fiind inlocuit cu origami.

Pizza Evo

Origami este o arta care isi aduce contributia in mai toate aspectele dezvoltarii copilului:
    cognitiv
    fizic
    social
    fizic
    comportamental
    emotional.

Unele dintre cele mai importante contributii ale acestei arte in dezvoltarea copilului au loc la nivel emotional – actiunile repetate sistematic, tehnicile de impaturire, respectarea instructiunilor, acuratetea pe care trebuie sa o urmareasca fiind esentiale pentru dezvoltarea:
    atentiei
    concentrarii
    increderii in sine
    rabdarii.

Nici planul cognitiv nu este deloc neglijat in timpul activitatilor de Origami ale copilului. Pe langa faptul ca invata o multime de notiuni matematice, copilul capata o logica in gandire, concomitent cu dezvoltarea spiritului artistic si creativ.

In plan fizic, origami contribuie la dezvoltarea abilitatilor motrice esentiale – dezvoltarea coordonarii mana-ochi, a flexibilitatii degetelor si mainilor, dar si a perspicacitatii.

Origami permite copiilor nu doar sa se relaxeze si sa se simta bine in compania unor activitati interesante, ci si sa se integreze social in grupuri de copii, dezvoltandu-si astfel abilitati sociale esentiale.

Miercuri, 12 martie, incepand cu ora 18:30, va asteptam la atelierul de creatie “Flori de primavara”!

Investitie / copil: 10 lei (include toate materialele necesare)

Inscrieri la raluca.popescu@carturesti.net.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?