ACASA » STIRI » Asta nu-i a bună. De la vară SE SCUMPEŞTE BEREA!

Potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, acciza la bere va creşte de la 1 aprilie de la 0,748 euro/hl/1 grad Plato la 0,8228 euro şi de la 0,43 euro la 0,473 euro în cazul producătorilor independenţi cu o capacitate de producţie anuală ce nu depăşeşte 200.000 de hectolitri.

Pizza Evo

Creşterea cu 10% a accizei la bere va duce la scumpiri şi, implicit, la scăderea consumului şi la reducerea veniturilor colectate la bugetul de stat, susţin reprezentanţii asociaţiei Berarii României.

Creşterea accizei la bere, fie doar şi cu 10%, este o măsură care nu îşi va atinge scopul. Impactul său va fi unul negativ la nivelul veniturilor colectate la bugetul de stat, acestea scăzând ca urmare a contracţiei pieţei cauzată chiar de această creştere de acciză. Mai mult, privind lucrurile în ansamblu, afectele negative vor fi fără îndoială resimţite şi de principalul nostru furnizor de materii prime, sectorul agricol“, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, Constantin Bratu, directorul general al asociaţia Berarii României.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?