ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Are 2 ani și suferă de LEUCEMIE! DONEAZĂ SÂNGE pentru micuţa ANDRA

Are 2 ani și suferă de LEUCEMIE! DONEAZĂ SÂNGE pentru micuţa ANDRA

CAMPANIE DONARE SÂNGE. O cheamă ANDRA IOANA BORDEI, are doar 2 ani şi este din Constanţa. Micuţa este în prezent internată la spitalul Fundeni din Bucureşti, fiind diagnosticată cu leucemie.

Pizza Evo

Andra are nevoie urgentă de sânge pentru a supravieţui. Este internată la Terapie Intensivă, în comă indusă.

Părinţii, rudele şi prietenii familiei fac apel către toţi constănţenii care pot dona sânge în numele fetiţei. Andra are nevoie de grupa B3 pozitiv, însă orice donaţie este bine-venită, datorită unei convenţii cu spitalul. Pentru orice grupă de sânge donată şi trimisă la Bucureşti, cei de la Fundeni îi distribuie Andrei grupa necesară din rezervele lor.

Cei care vor să ajute familia şi să contribuie la salvarea unei vieţi, pot dona sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța, în fiecare zi de luni până vineri de la 7:30 – 13:30 la sediul din str. Nicolae Iorga nr 85. Pentru informații privind donarea de sânge puteți suna la 0241.616.035 sau 0341.180.014 (în intervalul orar 7.30 – 16.30).

Donaţiile se fac pe numele Bordei Andra.

Criterii pentru donatorii de sânge:

  • Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatita, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inima.
  • Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care sa reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice.
  • Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
  • În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, scutire de la frecvență în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.
  • reducere 50% la transportul în comun pentru donatorii din orașul Constanța pentru o perioadă de o lună.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?