ACASA » INTERVIURI » ANA ODAGIU: Oamenii care ies impreuna “la baute” fac si proiecte

ANA ODAGIU: Oamenii care ies impreuna “la baute” fac si proiecte

de Andrei AMZA

Pizza Evo

INTERVIU ANA ODAGIU. Este o actrita talentata, o scenarista plina de inspiratie si o cantareata care pune suflet in tot ceea ce interpreteaza. Ana Odagiu (29 de ani) a studiat canto, muzica usoara si jazz, iar in 2008 a absolvit Universitatea Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale”. In 2007, a jucat in filmul “Clanu’ Spranceana”, iar in prezent scrie, regizeaza si joaca in mai multe piese de teatru. In materie de muzica, Ana a facut parte din band-ul emisiunii Serviciul Roman de Comedie, a participat la Vocea Romaniei, in echipa Loredanei, iar in 2014 a lansat o piesa si un videoclip, “Noi doi”. Este scenarista si actrita in piesa “O femeie impartita la doi“, pe care o puteti vedea si la Constanta.

Spune-mi un personaj pe care l-ai jucat si cu care te identifici cel mai mult?

Nu cred in asta. Avem toate personajele in noi. Cand lucrezi la un rol, incepi sa cunosti personajul atat de bine, incat oricat de diferit ar fi de tine, gasesti calea de a ti-l asuma. In momentul acela, personajul e una cu tine, deci te identifici cu el.

Cat crezi ca este talent si cat este munca si studiu in meseria de actor?

Eu cred ca trebuie sa muncesti si sa studiezi enorm dar de la un anumit nivel, daca esti lipsit de talent, primele doua sunt absolut degeaba sau, in cel mai bun caz, sunt pentru dezvoltarea ta personala.

Care este cel mai greu lucru pentru un tanar actor care vrea sa se afirme in Romania? Ai nevoie de pile?

Cele mai grele momente pentru mine ca actor, sunt atunci cand stiu ca fac lucruri minunate, oamenii le apreciaza, insa cu toate astea nu mi se leaga proiectele mari. Asta te debusoleaza pentru ca nu intelegi… Nu cred in pile, cred in “prieteneala”. Oamenii care ies impreuna “la baute” fac si proiecte. Daca te invarti in cercurile respective, poti face proiecte. Dar nu ii invinovatesc pe cei care o pot face! Sunt chiar de admirat! Eu nu pot si nici nu vreau sa “fac frumos”.

Citisem undeva despre o “obsesie” pe care o aveai pentru Al Pacino. Ti-a trecut?

Niciodata. Omul este impecabil!

Esti autoarea unei comedii de succes ce totusi are la baza o situatie in care nimeni nu si-ar dori sa ajunga. Ce te-a inspirat atunci cand ai scris textul pentru “O femeie impartita la doi”?

Treaba a fost mai simpla de-atat! Stand cu doi prieteni de vorba, m-am gandit ce as putea scrie avand la dispozitie trei personaje, doi barbati si o femeie? Simplu: un triunghi conjugal.

Sursa foto: facebook.com/anaodagiulivia

Sursa foto: facebook.com/anaodagiulivia

De ce crezi ca, uneori, oamenii isi inseala partenerul?

O, Doamne… Sunt milioane de motive. Si-n plus, nu ne putem nega natura poligama. Din pacate.

Ai o viata artistica si profesionala destul de incarcata. Ce faci atunci cand nu canti, cand nu joci sau cand nu scrii?

Cand nu cant, nu joc si nu scriu, dorm! (rade)

Am vazut ca esti destul de activa in online, in special pe Facebook. Esti de acord cu cei care sustin ca tehnologia si retelele sociale ne indeparteaza unii de ceilalti, in loc să ne apropie?

Da! Retelele sociale ne invata sa comunicam altfel: neprivindu-ne in ochi! Nu ne privim in ochi, nu ne simtim, nu vorbim, deci nu comunicam! Nu e real! Eu sunt activa pe Facebook nu pentru socializare, ci pentru imagine.

Care a fost cel mai frumos compliment pe care l-ai primit pana acum? Nu conteaza din partea cui.

Nu pot alege unul. Dar cred ca imi plac mai mult complimentele care mi s-au facut indirect. Au o zona foarte incitanta. (zambeste)

Profesional, ce pregatesti in viitorul apropiat?

Pregatesc multe. Repet deja la o alta piesa scrisa si regizata de mine, cu Octavian Strunila, Virginia Rogin si Vlad Trifas, scriu un alt text pentru un muzical care, cred eu, va da lovitura. De asemenea, scriu pentru un serial si mai mult, in toamna asta, as vrea sa mai lansez un song, cu tot cu videoclip. Cam atat. E de-ajuns, credeti-ma!

Joi, 8 octombrie, o puteti vedea pe Ana Odagiu pe scena Harlequin Mamaia in piesa “O femeie impartita la doi”. Mai multe detalii AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Login

Lost your password?