ACASA » BLOG » Am vrut adevărul despre soţul meu şi am apelat la detectivi particulari

Am vrut adevărul despre soţul meu şi am apelat la detectivi particulari

de Ingrid BARBU

DETECTIVI CONSTANTA. Se spune că iubirea e oarbă. Până de curând credeam că e doar o vorbă spusă de băbuțele care au trecut prin viață și se cred înţelepte. Ei bine, am realizat că iubirea e al dracului de oarbă. Am 30 de ani și abia acum încep să trăiesc. Am avut o relație de câțiva ani care s-a finalizat cu o căsătorie de câteva luni. Am aflat că soțul meu, pardon, fostul meu soț, mă înșeală și am decis să nu mă las călcată în picioare.

Ideea de a apela la serviciile unei agenții de detectivi particulari mi-a venit într-o noapte când, sătulă să îmi aștept minunatul soț să vină de la muncă, am decis să merg eu după el. Am avut un gol în stomac încă de când am ajuns în zonă și am realizat că mașina lui nu este parcată acolo.

Ca o femeie înțelegătoare (ca să nu zic proastă) am luat în considerare că poate a avut o întâlnire de afaceri la prânz și a ciocnit un pahar, motiv pentru care nu a mai plecat cu mașina înapoi către birou. N-am făcut decât să mă amăgesc… Bineînțeles că nu era acolo.

Am plecat spre casă decisă să fac un scandal monstru când vine. Mi-am făcut o cafea ca să mă liniștesc și am început o căutare pe internet: “cum să îți urmărești soțul”. După primele click-uri am realizat că nu eram singura “nebună” care intenționa să facă asta. Am citit forumuri, sfaturile femeilor care povesteau că și-au achiziționat peruci și și-au luat prietenele să facă pe detectivii. Bineînțeles că au fost prinse/văzute și nici nu au avut un rezultat. Așa m-am decis să las treaba în mâinile unor specialiști. Eram proaspăt căsătorită și aveam planuri de a face un copil. Îmi doream să știu adevărul, pentru a afla încotro se îndreaptă viața mea.

“Soțul” a ajuns acasă la 5 dimineața, după ce eu sunasem de zeci de ori, iar el refuzase să-mi răspundă. Când l-am întrebat unde a fost, a început să bâzâie, că el muncește ca să ne întrețină și se zbate pentru familie, bla bla bla. L-am făcut să creadă că îl înțeleg, ba chiar mi-am cerut scuze că m-am îndoit de el. Mă bazam pe planul meu.

Habar n-aveam dacă în Constanţa există firme de detectivi particulari. Însă, tot de pe Google, am găsit firma cu pricina. I-am contactat şi am fost invitată la o discuție. Mi-au oferit consultanță gratuită, în primul rând pentru a-și da ei seama dacă este un caz pe care îl pot gestiona, ca să nu plec de acolo cu speranțe false și să mă trezesc la finalul anchetei cu buza umflată și cu banii luați. A fost important pentru mine și am apreciat ca m-au informat despre tot ce presupune o astfel de investigație. Mi-au spus un preț estimativ și mi-au dat timp să mă gândesc.

Meritam însă să aflu adevărul, mai ales ca la mijloc era vorba de o familie, nu de o toaletă publică unde vin si pleacă coafeze, pedichiuriste, tromboniste cu părul nespălat de doua săptămâni.
I-am sunat și am semnat un contract cu ei.  În numai câteva zile viața mea avea să se schimbe radical.

Detectivii i-au surprins pe cei doi amorezi în pădure. Da, precum Botezatu şi Bianca Drăguşanu. Numai că momentul văzut de mine nu era regizat pentru tabloide şi publicitate, era un adevăr cumplit ce-mi dădea viaţa peste cap. În fotografii, în unele momente, capul duduii nu se mai vedea. După încă ceva timp, am primit şi raportul complet, cu date, ore, întâlniri, persoane.

Țin să precizez că într-o agenție se lucrează profesionist, oamenii surprind, filmează și fotografiază tot, notează orice mișcare, “descoperă” orice chip. Inițial aveam impresia că toată munca urma să fie făcută de un singur om, dar am fost surprinsă să aflu că de fapt în slujba mea au acționat mai multe echipe de investigatori și că unii dintre aceștia erau foști comisari de poliţie, care au anchetat cazuri extrem de complicate sau foști ofițeri de informații. Deci, probabil, cazul meu a fost pentru ei ca o plimbare prin parc.

Nu numai că au aflat numele duduii cu care mă înșela soțul meu, dar au aflat inclusiv și numele celorlalți doi bărbați din viața ei (pentru ca ea juca la mai multe „capete”), numărul don’șoarei de telefon, adresa, absolut tot. Au păstrat legătura permanent cu mine și în momentul în care mi-au spus că l-au prins, ceva din mine îmi spunea să mă duc direct acolo și dau cu el de pământ. N-am făcut-o. Mi-am imaginat în ce ipostază penibilă aveam să mă pun eu, ca tânără și proaspătă nevastă  (repet, totul s-a petrecut la numai câteva luni de la căsătorie) în fața unei femei care se prefăcea că nu vede verigheta de pe degetul celui cu care se hârjonea sau se ascundea prin parcări, păduri sau apartamente.

Fiindu-mi frică și de o reacție necontrolată (nu sunt tocmai o fire pașnică dacă cineva îmi dă foc la minte în acest hal) am evitat o confruntare. N-am vrut să fac o scenă penibilă, aşa cum vedeţi pe la emisiunile regizate ale lui Ernest. Și în plus, m-am simțit jignită, umilită, călcată în picioare. De fapt, ce mai… Am avut un adevărat șoc.

Să vă vedeți jumătatea „călare” pe o altă doamnă, sau să o vedeți cum am văzut-o eu, oprind la marginea unui drum sau într-o benzinărie pentru a se schimba de haine sau a se parfuma în drum spre o altă femeie, va fi începutul unui sfârșit dacă situația nu va fi gestionată în mod miraculos (și cine poate face asta?). Să-l vezi că-și bate capul în fața unei florării că nu știe ce să aleagă și ție nu îți aduce nici măcar o buruiană…. Doare!

Trebuie să spun că în momentul când veți citi un dosar înmânat de o agenție specializată de detectivi particulari, veți fi pusă în fața voastră, goală, fără reacție. Veți simți că lumea s-a sfârșit și că nimic nu va mai fi ca înainte, când încrederea era prezentă şi cuvinte precum „sunt acolo, soția mea” exact asta însemna și nu „sunt acolo, dar oare sunt acolo, ghici?”.


N.R. – Articolul prezintă întâmplări reale ale unui caz din portofoliul Agenţia de Supravegheri şi Investigaţii Private din Constanţa. Numele autoarei este un pseudonim, pentru protecţia identităţii.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?