ACASA » BLOG » EDITORIAL: Ai telecomandă?

Ceea ce nu realizează cei care îl critică şi-l arată cu degetul pe Dan Capatos pentru difuzarea imaginilor în care Emil Boc apare cu posteriorul la vedere, este că nu fac nimic altceva decât să creeze un capital imens de imagine pentru el şi emisiunea sa. Nimeni nu conştientizează că acest Capatos nu dă absolut doi bani pe părerile deontologice şi morale ale unor oameni precum Cristian Tudor Popescu şi mulţi alţii.

Pizza Evo

Chiar credeţi că Dan Capatos nu era conştient de faptul că după emisiunea cu funduleţul lui Boc vor apărea reacţii pline de revoltă din partea colegilor de breaslă, din partea publicului sau din partea CNA-ului? Asta şi-a dorit, pentru că fix asta urmăreşte în emisiunea lui. Ştie foarte bine că nu există reclamă pozitivă sau negativă, ci pur şi simplu reclamă. Şi, culmea, nu a reinventat roata.

Se pare că lumea a uitat vremurile în care în garsoniera lui Dan Diaconescu, ţâţele şi bucile ţopăiau în faţa camerelor, când Roxi Manelista se păruia cu o altă mică producătoare de plăceri de la comerţul stradal, când Magda Ciumac dansa manele pe masă sau când Tolea a încercat să-l bage pe DD în tomberonul poporului sau când… şi lista ar putea continua. Totul se întâmpla în direct, era senzaţional şi la fel tremura carnea pe intelectualii din presă. Dar, până la urmă, lumea s-a resemnat şi l-au lăsat pe Diaconescu să se scalde în apele lui cu tot cu publicul său. De ce? Pentru că nu ai cum să opreşti aşa ceva atâta timp cât audienţele arată că foarte mulţi români încă mai sunt fericiţi doar dacă le dai circ şi pâine.

Prin difuzarea acelor imagini denigratoare la adresa fostului premier şi în urma potopului de critici venite din partea presei ce acum pozează în justiţiarul plin de moralitate, Dan Capatos nu a făcut decât să-l facă pe omul simplu să se uite la emisiune şi în următoarea seară tocmai pentru a vedea “ce chestie scandaloasă mai arată azi Capatos”. Ba chiar i-a făcut curioşi şi pe cei care nu urmăresc emisiunea, care s-au uitat doar pentru a mai exersa semnul crucii, pentru a se mira de cât de departe se poate merge ca mai apoi să-şi poată exprima indignarea. Iar aceştia au fost şi sunt mulţi.

De ce există astfel de emisiuni? De ce cred producătorii lor că publicul vrea să vadă aşa ceva? Este simplu. Spre exemplu, dacă emisiunea Garantat 100%, de la TVR, ar face audienţe cel puţin egale cu cele ale Ştirilor PRO TV, în scurt timp toate, dar TOATE, televiziunile generaliste ar face emisiuni de gen cultural pe acelaşi format.

Aşadar, dacă vrei ca emisiuni precum Un show păcătos, Happy Hour, Acces Direct, CanCan Tv sau Răi da’ Buni să dispară, pur şi simplu să nu mai existe, iată ce poţi să faci:

1. Iei telecomanda.
2. Schimbi postul.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Login

Lost your password?