ACASA » STIRI » Ai dormit vreodată într-un conac? CAZARE în palate şi conace boiereşti din ţară

Castelul Prințul Vânător, Palatul Brukenthal sau Conacul lui Maldăr sunt doar trei dintre reședințele vechi transformate în locuri pitorești deschise publicului, unde şi tu te poţi caza dacă doreşti, fără a cheltui sume astronomice. 

Situată în centrul orașului Avrig, fosta reședinței de vară a lui Samuel von Brukenthal, Palatul Brukenthal, este deschis publicului pentru cazare. Localizată la poalele Munţilor Făgăraş, la 20 de kilometri de Sibiu sau 116 de kilometri de Braşov, reședința a fost construită la sfârşitul secolului al XVIII-lea de către guvernatorul Brukenthal. Cei care vor să se cazeze în Palatul Brukenthal vor avea de plătit 80 de lei pe noapte pentru un loc în cameră dublă sau 145 de lei de persoană, în cameră dublă VIP.

poza-5524_1

Și asta în timp ce pentru apartamente, este cerut un tarif de 190 de lei/persoană pe noapte. Turiștii au la dispoziție și paturi suplimentare, care sunt taxate cu 50 de lei/noapte. De asemenea, ei își pot aduce în vacanță și animalul de companie pentru care vor plăti suplimentar 30 de lei pe noapte.

Cazare la castelul Prințul Vânător

Castelul Prințul Vânător este un alt loc pitoresc unde se pot caza turiști. Situat aproape de Salina Turda, de Cheile Turzii sau Cheile Borzeștilor, Castelul Prințul Vânător organizează pentru turiști și partide de vânătoare sau turul orașului în care pot fi vizitate salina Turda, muzee și biserici. În ceea ce privește tarifele de cazare, acestea pleacă de la 247 de lei pentru o cameră dublă sau matrimonială.

119

Cei care optează pentru cazarea într-un apartament de lux vor trebui să plătească 520 de lei pe noapte, de persoană. Tariful pentru două persoane cazate în același apartament crește la 690 de lei.

15 camere în Conacul lui Maldăr

Un alt loc pitoresc ce oferă cazare pentru turiști este și Conacul lui Maldăr. Situat lângă Horezu, la poalele Măgurei Slătioara din Măldărești, conacul dispune de 15 camere decorate cu mobilier istoric autentic, scoarțe și covoare tradiționale, lăzi de zestre și pânzeturi scrobite.

Pensiune-Conacul-lui-Maldar-Cazare-Oltenia-de-sub-munte-36064a0e8cc5-612-999-1-85

Conacul lui Maldăr este o veche culă oltenească, Tudor Maldăr fiind unul dintre căpitanii lui Mihai Viteazu. Acolo, o noapte de cazare într-o cameră dublă costă 34,5 euro de persoană, cu mic dejun inclus, iar într-o cameră single, 24,5 euro de persoană, cu mic dejun inclus. Camera dublă în regim single este taxată cu 61 de euro/noapte.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?