ACASA » CINEMA » „AFERIM“, premiera cu seara de Gala la Constanta

„AFERIM“, premiera cu seara de Gala la Constanta

afis-Aferim-Radu-Jude-ConstantaFilmul „Aferim!”, in regia lui Radu Jude, va avea o premiera de Gala la Constanta. Publicul va avea ocazia sa o intalneasca pe Ada Solomon, producatorul filmului „Aferim“, premiat cu „Ursul de Argint” pentru regie, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Premiera este programata la Constanta duminica, 15 martie, incepand cu ora 19.00, la Cinema Cityplex Tomis Mall.

„Aferim!” este un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca, la inceputul secolului XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu), cauta un rob fugar (Cuzin Toma).

Din distributia filmului fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sirbu, Adina Cristescu, Serban Pavlu, Gabriel Spahiu si Dan Nicolaescu.

Scenariul filmului este scris de Radu Jude si Florin Lazarescu. Marius Panduru a realizat imaginea, montajul, Catalin Cristutiu, in timp ce sunetul este semnat de Dana Lucretia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, producător Ada Solomon, după cum se arată într-un comunicat.

The Hollywood Reporter a calificat filmul lui Radu Jude drept „o lectie aspra de istorie, usurata de umorul deocheat si de elementele western-ului clasic. Elegant turnat in alb-negru, pe pelicula de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasa impresia unui concurent puternic, gratie aspectului sau uimitor, subiectului actual si scenariului surprinzator de amuzant”.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?