ACASA » Fun pe net » Adevaratul motiv pentru care Windows are SOLITAIRE preinstalat

Adevaratul motiv pentru care Windows are SOLITAIRE preinstalat

SOLITAIRE PE WINDOWS. Zilnic, miliarde de oameni joaca cel putin cateva minute din zi o partida de Solitaire. Cu toate acestea, lasand deoparte aspectul sau de mijloc de relaxare, celebrul joc de carti are si o functie pedagogica, potrivit site-ului directmatin.fr

Pizza Evo

De fapt, celebrul joc de carti, preinstalat pe majoritatea calculatoarelor care functioneaza cu Windows, a fost creat pentru a invata utilizatorii sa foloseasca mouse-ul. In ziua de azi acest motiv poate parea unul cat se poate de amuzant, insa softul a fost pus la punct in 1989 pentru Windows 3 (unde exista deja Minesweepper).

Inspirat din jocul traditional, Solitaire consta in aranjarea a patru coloane de carti, fiecare de aceeasi culoare, de la rege la as, trecand printr-o gramada de piese. Acest lucru se face prin recurgerea la click dreapta, click stanga si la rotita de alunecare a glisorului.

Jocul a fost dezvoltat de un stagiar american, Wes Cherry, care se pare ca nu a primit niciun drept pentru creatia sa, in pofida celor 4 milioane de copii vandute din primul an.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?