ACASA » STIRI » Diverse » Adevarata cauza a mortii lui Mihai Eminescu. “Poetul a murit din pricina SISTEMULUI MEDICAL”

Adevarata cauza a mortii lui Mihai Eminescu. “Poetul a murit din pricina SISTEMULUI MEDICAL”

CAUZA DECES MIHAI EMINESCU. Cauza decesului si afectiunea de care suferea Mihai Eminescu au ramas timp de mai bine de un secol un mister si o sursa inepuizabila de teorii si polemici. In ultimii 20 de ani, specialistii au ajuns la concluzia ca Eminescu a fost victima unui caz grosolan de malpraxis. A fost doborat de un tratament administrat gresit, scrie adevarul.ro

Pizza Evo

cauza-deces-mihai-eminescu

Dupa 126 de ani de la moartea marelui poet, in urma ultimelor cercetari si prin prisma ultimelor descoperiri din domeniul neurologiei si psihiatriei, specialistii au dat un verdicat final in cazul lui Mihai Eminescu: poetul a murit in urma unui stop cardio-respirator provocat de intoxicaţie cu mercur.

Cu alte cuvinte, Eminescu a fost o victimă a sistemului medical romanesc din secolul al XIX lea si mai ales a unor medici care l-au diagnosticat si tratat greşit! In primul rand, Eminescu a fost diagnosticat inca din 1886 de doctorul Julian Bogdan de la Iasi drept sifilitic, paralitic si in pragul dementei din cauza abuzului de alcool si a gomelor sifilitice aparute pe creier. Acelasi diagnostic il da poetului si doctorul Panait Zosin, care l-a consultat pe Eminescu pe 6 noiembrie 1886.

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?