ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » A fost anunţată, din nou, inaugurarea Centrului Cultural “Jean Constantin”

A fost anunţată, din nou, inaugurarea Centrului Cultural “Jean Constantin”

STIRI CONSTANTA. După multe amânări, licitaţii şi anunţuri oficiale în care se promitea inaugurarea Centrului Cultural “Jean Constantin”, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz, anunţă şi el că Centrul se va deschide luna aceasta.

În luna februarie a acestui an, preşedintele CJ, Horia Ţuţuianu anunţa că Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret va fi deschis în luna martie. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Reamintim că lucrările de renovare şi reabilitare la fostul cinematograf Republica din Constanța au început în anul 2013, având plan de finalizare până la 1 iunie 2015. Din cauza unor întarzieri a lucrărilor, deschiderea centrului a fost amânată pentru luna decembrie 2015, termen care, din nou, nu a fost respectat

De această dată, Consiliul Judeţean Constanţa a reluat, cu fonduri din bugetul propriu, lucrările de execuţie constând în „Completări tehnice de punere în funcţiune a dotărilor ce fac obiectul lotului 2 aferente investiţiei.

Până în prezent au fost executate următoarele tipuri de lucrări: realizarea unui gol în planşeul camerei de proiecţie, în vederea evacuării aerului cald generat de aparatul de proiecţie film; realizarea unei ventilaţii suplimentare a aerului în cabina de traduceri şi în cea de sunet şi lumini; suplimentarea unor circuite/prize în zona scenei şi a cabinei de proiecţie.

Potrivit lui Claudiu Palaz, lucrările au fost finalizate, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) vor putea să inaugureze luna aceasta, noiembrie 2017, centrul care poarte numele marelui actor constănţean Jean Constantin. Nu a fost precizată şi o zi anume în care va avea loc inaugurarea.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?