ACASA » STIRI » Diverse » 300.000 de români, ascultaţi la FIECARE CONVORBIRE pe care au avut-o în ultimii cinci ani!

300.000 de români, ascultaţi la FIECARE CONVORBIRE pe care au avut-o în ultimii cinci ani!

TELEFOANE ASCULTATE ROMANIA. Un avocat din România a făcut cereri către toate instanţele din ţară să îi comunice numărul solicitărilor de interceptări telefonice din perioada 2010 – 2015, estimând că au fost ascultate aproximativ 300.000 de persoane, ceea ce este inacceptabil şi transformă România într-un stat poliţienesc, transmite Medifax.

Avocatul Radu Chiriţă a subliniat că se aştepta să vadă nişte cifre ridicate, dar nu chiar la acest nivel.

Sunt peste 4.000 de cereri încuviinţate de ÎCCJ care are competenţă să încuviinţeze cereri de ascultare a telefoanelor unei mici categorii de persoane, cum sunt parlamentari, miniştri, judecători de la ÎCCJ, judecători de la CCR, procurori de la Parchetul General. În total, dacă socotim aceste persoane, numărul lor nu depăşeşte 2.000. Asta înseamnă că fiecare a fost ascultat, ceea ce este inacceptabil“, a declarat Radu Chiriţă pentru Mediafax.

Potrivit avocatului, la cele şase curţi de apel din ţară au fost admise cererile de interceptare a telefoanelor în proporţie de sută la sută, în total fiind vorba de 61 de instanţe care au admis tot ce s-a cerut. Citeşte ARTICOLUL COMPLET AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?