ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » 150.000 de sticle cu agheasma vor fi impartite la Constanta. PROGRAMUL procesiunii de Boboteaza

150.000 de sticle cu agheasma vor fi impartite la Constanta. PROGRAMUL procesiunii de Boboteaza

PROGRAM BOBOTEAZA CONSTANTA. Si in acest an, Arhiepiscopia Tomisului a pregatit sarbatorirea celui mai important eveniment crestin al inceputului de an. De Boteaza, sau Botezul Domnului, zeci de voluntari au pregatit si etichetat 150.000 de sticle ce vor fi umplute cu agheasma si impartite credinciosilor veniti la procesiune.

Pizza Evo

Miercuri, 6 ianuarie, programul zilei de Boboteaza la Constanta incepe de dimineata, la Catedrala Arhiepiscopala unde, de la ora 8.45, va avea loc Sfanta Liturghie.

De la ora 11.45 se va porni in traditionala Procesiune de Boboteaza pana pe faleza Cazinoului, unde ierarhul Tomisului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, va oficia Slujba de Sfintire Mare a apei. La sfarsitul acesteia arhiepiscopul va arunca 3 cruci in apele marii.

Ca in fiecare an, dupa slujba, care traditionale ce vor transporta butoaie special pregatite, vor pleca pe principalele bulevarde ale municipiului: Mircea cel Batran, Mamaia, Tomis, 1 Mai, Ferdinand, I. C. Bratianu.

De la ora 15.00, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie va fi prezent la inaugurarea debarcaderului din localitatea Ovidiu. Seara, incepand cu ora 17.00, IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sf. Ioan Botezatorul” din localitatea Techirghiol.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?