ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » 150.000 de sticle cu agheasmă, pregătite pentru Bobotează

150.000 de sticle cu agheasmă, pregătite pentru Bobotează

STIRI CONSTANTA. Ca în fiecare an, pe 6 ianuarie, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Boboteaza sau Botezul lui Iisus Hristos. Astfel, creştinii ortodocşi vor prăznui Botezul Domnului, prilej pentru constănţeni de a fi prezenţi, la Sfânta Liturghie, ce va fi săvârşită de către Ierarhul Tomisului la Catedrala Arhiepiscopală.

După slujbă, potrivit obiceiului, clerul şi cele câteva mii de credincioşi prezenţi la eveniment vor pleca în procesiune spre faleza Cazinoului, loc în care va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor, iar Înalt Preasfinţia Sa Teodosie va sfinţi apa din butoaiele de lemn aflate în care trase de boi şi de măgari, apă care va ajunge şi la cei bolnavi şi aflaţi în suferinţă.

Se pare că Boboteaza din acest an va fi fără ger dar, ca de obicei, cu apă multă. De asemenea, carele cu boi vor duce agheasma şi în oraş, acestea vor putea fi întâmpinate de credincioşi pe drum.

Vrem ca această sărbătoare s-o pregătim aşa cum se cuvine. Ne-am pregătit cu 150.000 de sticle de agheasmă. Acum, acestea sunt etichetate, iar vineri, 5 ianuarie, în ajunul Bobotezei, vom începe slujba la ora 5.00, urmând ca la 7.00 să fim în pridvorul catedralei să sfinţim butoaiele cu agheasmă.

Şi în 2018 vom avea tradiţionalul mers cu carele, cu butoaiele, care trase de boi şi măgari, ca să sfinţim şi în această zi apa la malul mării, lângă Cazino, unde se va afla şi crucea cu sticlele care vor fi duse vineri. Din acest loc vor primi credincioşii sticlele pentru acasă. Boboteaza să vă fie o zi plină de lumină, de credinţă, înţelepciune şi să rămânem pentru tot anul tari în credinţă şi întotdeauna iertători şi iubitori de Dumnezeu şi de semenii noştri”, a declarat ieri, ÎPS Teodosie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?