ACASA » CINEMA » 10 filme pe care trebuie să le vezi de CRĂCIUN

Oficial am intrat în luna sărbătorilor de iarna, iar Crăciunul bate la uşă. De aceea, îţi propunem o listă de filme bune de văzut alături de familie sau prieteni.

Pizza Evo

1. The Santa Clause – “Cine este Moş Crăciun?” (1994)

Copiii din lumea întreagă au dreptul să se întrebe cine este Moş Crăciun? Cum vizitează toate casele din lume într-o singură noapte? Şi cât de mare este sacul cu daruri pe care-l poartă în spate? Toate aceste întrebări, şi încă multe altele îşi găsesc răspunsul în comedia “Cine este Moş Crăciun?”

2. Fred Claus – “Fratele lui Moş Crăciun” (2007)

Fred Claus a trăit toată viaţa în umbra fratelui său. Fred s-a străduit, dar n-a putut să-l egaleze niciodată pe fratele său mai mic, Nicholas, care era perfect….. un sfânt. Cu adevărat, Nicholas a crescut în altruism, devenind un model pentru ceilalţi, în timp ce Fred a ajuns la polul opus: obraznic, leneş, şi în plus, ghinionist şi falit. Datorită insistenţelor doamnei Claus, Nicholas cade în final de acord să-şi ajute fratele, dar cu o condiţie: să vină la Polul Nord.

3. Jack Frost (1998)

“Jack Frost” este povestea unui băieţel care îşi pierde tatăl şi îşi doreşte atât de mult să îl revadă, încât acesta se întrupează într-un om de zăpadă. Jack Frost este pe cale să îşi împlinească una dintre cele mai mari dorinţe ale sale, afirmarea talentului de muzician. Preţul pe care-l plăteşte este însă mare, căci Jack îşi petrece mult timp departe de Gabby şi Charlie, soţia şi fiul său. De un Crăciun el se grăbeşte să ajungă acasă la familia sa şi moare într-un accident de maşină.

4. Bad Santa (2003)

“Bad Santa” este povestea a doi escroci care pleacă într-o excursie prin magazine îmbrăcaţi ca Moş Crăciun şi elful său. Însă răspândirea fericirii nu este motivul lor, cei doi plănuiesc să jefuiască fiecare instituţie prin care trec, plan ce devine complicat când întâlnesc un copil de 8 ani ce îi învaţă adevărata semnificaţie a Crăciunului.

5. Miracle on 34th Street – “Miracolul de pe strada 34” (1994)

Dorey Walker, director executiv al magazinului Marcy) şi fetiţa ei nu cred prea mult în spiritul şi atmosfera mirifică a Crăciunului. Doris este însărcinată să găsească cel mai potrivit Moş Crăciun pentru a împărţi daruri copiilor în magazin. Cel ales este Kriss Kringle care, după cum se dovedeşte foarte curând, este convins că e chiar Moş Crăciun.

6. Home Alone

Numerosul familion McCallister al micuţului Kevin de 8 ani – părinţi, unchi, fraţi, surori şi veri pornesc cu mic cu mare să petreacă sărbătorile Craciunului în străinătate, la Paris, uitându-l acasă pe băieţel. Cu toate astea, micuţul nu se plictiseşte deloc, mai ales că doi hoţi plănuiesc să jefuiască locuinţa, crezând-o nelocuită. Curajosul şi inteligentul Kevin recurge la tot felul de capcane pentru a-şi apăra casa..

7. How the Grinch Stole Christmas –“ Cum a furat Grinch Crăciunul”(2000)

Spiriduşul care are inima cu două mărimi mai mică locuieşte într-o peşteră cu domnul Crumpit şi câinele său Max. Enervat de festivităţile de Crăciun scăpate parcă de sub control din Whoville, spiriduşul conspiră să strice sărbătoarea, dar până la urmă află că spiritul Crăciunului este mult mai adânc decât nişte jucării.

8. The Polar Express  (2004)

Eroul nostru nu crede în Moş Crăciun şi nici în miracole. Dar în ajunul Crăciunului un lucru extraordinar se întâmplă. La uşa casei sale apare un tren – “Polar Express”, iar conductorul îl invită înăuntru. Aventura care va începe, va întrece orice imaginaţie.

9. Rise of the Guardians –“Cinci eroi de legendă”(2012)

Este aventură spectaculoasă care spune povestea unor eroi cu aptitudini ieşite din comun. Când lumea e ameninţată de Pitch, un spirit diabolic, cinci eroi trebuie să-şi unească forţele pentru prima dată ca să protejeze speranţele, credinţa şi imaginaţia copiilor din toată lumea.

10. The Ultimate Gift – “Cel mai de preţ dar” (2006)

Un film în care personajul principal, din putred de bogat, ajunge să doarmă pe băncile parcului, să mănânce din cerşit, ajunge la mila trecătorilor; toate acestea pentru a avea acces la o moştenire ce-i vine din partea bunicului. Personajul principal este unul complex, în curs de transformare, care învaţă treptat să preţuiască valoarea banului, să preţuiască părerea celorlalţi şi chiar să-i ajute.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?