ACASA » ALTE EVENIMENTE » Ziua Rosiei Montane, sarbatorita si la Constanta!

Afis-ZRM-WebMişcarea „Salvaţi Roşia Montană” aniversează, pentru al treilea an consecutiv, Ziua Roşiei Montane, pe data de 6 februarie 2013.

Pizza Evo

În ultimii ani, cauza „Roşia Montană” a cuprins România dar i-a depăşit şi graniţele,  Ziua Roşiei Montane sărbătorindu-se în oraşe de pe teritoriul ţării dar şi în afara acesteia. Pe 6 februarie (zi în care Roşia Montană împlineşte 1882 de ani de la prima atestare documentară), evenimentul se va derula simultan în numeroase oraşe din ţară, dar şi în străinătate (Copenhaga, Londra). Lista completă a localităţilor participante poate fi consultată la adresa www.ziuarosieimontane.ro.

În Constanţa evenimentul va avea loc la Club Doors de la ora 18:00 şi va cuprinde proiecţia filmului documentar „Roşia Montană, un loc la margine prăpastiei” realizat în 2012 de Fabian Daub, Germania, o sesiune de discuţii din diverse abordări iniţiată de specialişti în istorie, cultură şi patrimoniu, mediu şi turism şi un recital de folk protestatar susţinut de Cezar Petrovici şi Walter Ghicolescu. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Mişcarea Culturală Constanţa, iar intrarea este liberă.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?