ACASA » TARG » Zilele Romano ButiQ

Zilele Romano ButiQ vă așteaptă de vineri 1 iulie, în Parcarea Poarta 1, la o baie de cultură în stil romani cu ateliere de meșteșugari în aer liber, obiecte din toate timpurile, muzică și dansuri autentice, porturi tradiționale, expoziție foto, concursuri, concerte și multe alte surprize.
Zilele Romano ButiQ se desfășoară între orele 16:00 și 22:00 și au intrarea liberă pentru toate evenimentele. Oare cum este să împletești un coș de nuiele? Ori să cioplești în lemn un linguroi? Sau poate e mai simplu modelatul fierului sau al pielii? De unde au apărut meșteșugurile tradiționale și care e viitorul lor? Cum e să cânți la acordeon sau să dansezi pe ritmuri romani? Acestea sunt numai o parte dintre experiențele la care turiștii și localnicii sunt invitați în fiecare din stațiunile în care se vor desfășura Zilele Romano ButiQ: Constanța (1-8 iulie), Năvodari (21-31 iulie), Neptun (4-14 august), Mangalia (16-20 august) și Vama Veche (21-29 august).
Zilele Romano ButiQ sunt organizate de către KCMC în parteneriat cu Agenția Împreună, Primăria Municipiului Constanța, Primăria Năvodari și Primăria Mangalia, în cadrul proiectului “Romano Cher – Casa Romilor”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 (56327) – “Investește în oameni”. Proiectul are ca obiectiv principal readucerea meseriaşul tradiţional de etnie romă pe piaţa economică şi în viaţa activă a comunităţii.

Pizza Evo

Pentru informații suplimentare:
www.mestesukar.ro

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?