ACASA » STIRI » Diverse » Un mod sigur de a da chix la un interviu de angajare

Un mod sigur de a da chix la un interviu de angajare

Exista multe moduri prin care poti sa esuezi cu succes la un interviu de angajare pentru un job. Partea nasoala este ca nici macar nu esti constient ca o faci, pentru ca atunci cand ai o conversatie cu cineva, sansele sunt foarte mari sa devi o oglinda a gesturilor sale. Spre exemplu, poti sa dai din cap atunci cand si interlocutorul o face sau iti ajutezi involuntar pozitia corpului precum a sa.

Pizza Evo

interviu angajareAcest lucru este valabil mai ales atunci cand interactionezi cu cineva pe care incerci sa-l impresionezi – cum ar fi potentialul viitor sef – si de cele mai multe ori, cercetarile pe aceasta forma nonverbala de comunicare arata ca acest lucru funcționeaza in favoarea celui care copiaza; oamenii pe care ii reflectam ajung prin a ne simpatiza mai mult atunci cand aratam parti din comportamentul lor. Desi inca nu se poate explica precis de ce functioneaza asa.

Dar nu este general valabil ca vei putea atrage simpatii daca imiti involuntar comportamentul unui interlocutor. In cazul in care persoana pe care incerci sa o impresionezi foloseste un ton negativ, iar noi reflectam acea negativitate, nu da bine deloc. Intr-un experiment facut de Texas Tech University au fost testati 50 de studenti, care au fost pusi in fata unui interviu de angajare fals, fara ca ei sa stie acest lucru.

Primilor studenti li s-a cerut sa tina un discurs despre ei insisi si ce ii califica pentru job-ul la care au aplicat, cercetatorii putand observa tonul normal al vocilor. Unui alt grup de elevi le-a fost pus in fata un intervievator care a vorbit pe un ton negativ, rece, care s-a aratat chiar plictisit de prezenta lor. Restul studentilor au avut un intervievator care a folosit un ton si gesturi neutre.

In timpul interviului, s-a putut observa ca studentii carora le-a fost dat intervievatorul negativ, au inceput sa se potriveasca cu tonul acelei persoane, au avut o atitudine mai rece si mai lipsita de entuziasm in comparatie cu studentii care au tinut un mini-discurs despre ei insisi. Studentii incadrati la ton-negativ au dat de inteles ca, pur si simplu, nu par interesati de locul de munca.

Deci, poate ca solutia in acest caz ar fi sa incerci sa te impotrivesti instinctului de a imita tonul negativ al unui interlocutor care are o atitudine nu tocmai placuta, asta daca te afli intr-o situatie in care incerci sa creezi o impresie buna. Inca nu este limpede cat de mult sau de bine putem controla acest impuls de imitare, dar un lucru este cert: in cazul unui interviu de angajare, daca nu reusesti sa te controlezi, poti la fel de bine sa te ridici si sa pleci.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?