ACASA » STIRI » Diverse » Un fost angajat rupe tacerea: de ce isi “permite” IKEA sa vanda hot-dog la 1 leu!

Un fost angajat rupe tacerea: de ce isi “permite” IKEA sa vanda hot-dog la 1 leu!

HOT DOG LA IKEA. Restaurantul din IKEA Bucuresti este unul dintre cele mai profitabile din Romania, potrivit unei analize a Ziarul Financiar. Acolo tot timpul este coada si in fiecare minut sute de oameni stau la rand pentru un hot dog la 1 leu sau o portie din deja celebrele chiftelute.

Pizza Evo

hot-dog-ikea

Care este motivul, insa, pentru care retailerul de mobila isi “permite” sa coboare preturile alimentelor atat de mult? Un fost angajat al companiei a explicat ce se afla, de fapt, in spatele acestei strategii.

Intr-un mod extrem de subtil, IKEA isi manipuleaza clientii cu preturile mici la mancare pentru a intari, de fapt, ideea ca este un retailer de mobila cu preturi decente, scrie wall-street.ro.

Spre exemplu, poate ca vrei sa iti cumperi o canapea, iar la IKEA costa 2000 de lei. Daca nu ai cercetat bine piata inainte, nu vei sti daca pretul este rezonabil sau nu. Totusi, faptul ca poti cumpara un meniu cu chiftelute suedeze cu circa 10 lei sau, mai mult, un hot-dog cu un leu, iti va induce in subconstient ideea ca produsele din magazin sunt in general ieftine.

Asadar, compania isi asuma o mica pierdere in ceea ce priveste restaurantul, pe care o acopera ulterior cu vanzarile de mobila. Potrivit MEDIAFAX, magazinul IKEA din Baneasa a inregistrat vanzari de 468,4 milioane lei (106 milioane euro) in anul de catalog 2014, in crestere cu 6,45% fata de anul anterior.

Sursa: gandul.info

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?