ACASA » STIRI » Diverse » UE vrea sa infiinteze POLITIA FACEBOOK si sa interzica selfie-urile cu monumente sau cladiri celebre

UE vrea sa infiinteze POLITIA FACEBOOK si sa interzica selfie-urile cu monumente sau cladiri celebre

POLITIA FACEBOOK. Turistii ar putea fi foarte afectati de o intentie a UE, ce are in vedere, practic, interzicerea fotografierii cladirilor publice, dar si a selfie-urilor cu astfel de cladiri in fundal. Uniunea Europeana intentioneaza sa introduca o directiva in urma careia sa fie nevoie de permisiunea autoritatilor pentru a face fotografii in care apar cladiri publice, transmite Romania TV.

Pizza Evo

politia-facebook-selfie

De fapt, astfel de fotografii ar putea fi totuşi facute în scop pur personal, o problemă constituind-o insa ridicarea lor pe site-urile de socializare, deoarece astfel ar fi încălcate drepturile de autor.

Potrivit presei britanice si germane, legea este destinata in principal fotografilor comerciali, dar exista temeri ca si turistii obisnuiti ar putea fi chemati in instanta si obligati sa plateasca o amenda sau ar putea fi inchisi in cazul in care ar incalca aceasta directiva.

Perspectiva unei “Politii Facebook”, care sa ii caute pe cei care incalca legea ingrijoreaza multa lume in vestul Europei, iar Julia Rede, europarlamentar si membra a Patridului Piratilor din Germania, a declarat ca: “Limitarile libertatii de a lua imagini panoramice vor aduce milioane de europeni intr-o situatie de conflict cu detinatorii drepturilor de autor“.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?