ACASA » STIRI » Diverse » TAXA AUTO va fi restituita INTEGRAL. Cum iti poti recupera banii

TAXA AUTO va fi restituita INTEGRAL. Cum iti poti recupera banii

RECUPERARE TAXA AUTO. In urma aprobarii unei Ordonante de Urgenta, taxa auto speciala, taxa de poluare si cea pentru emisii poluante vor putea fi recuperate fara ca soferii sa mai dea statul in judecata.

Pizza Evo

Persoanele aflate in aceasta situație pot solicita restituirea taxei prin cerere adresata organului fiscal. Cererile se solutioneaza in termen de 45 de zile de la inregistrare, prin decizie care se comunica persoanei interesate in maximum 10 zile de la emitere. Impotriva deciziei organului fiscal, precum si in cazul in care cererea nu a fost solutionata in termenul legal, persoana interesata poate face contestatie in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei sau, dupa caz, de la implinirea termenului in care decizia trebuia comunicata.

Contestația se solutioneaza in 45 de zile de la inregistrare. Daca nici in acest termen solicitarea de restituire a taxei nu este solutionata sau persoana interesata contesta in continuare decizia organului fiscal, persoana interesata poate face plangere la instanta judecatoreasca de contencios administrativ competenta, in conditiile Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările si completările ulterioare.“, se arata in textul Ordonantei.

Prevederile vor intra in vigoare dupa publicarea Ordonantei in Monitorul Oficial.

Afla mai multe AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?