ACASA » STIRI » Diverse » Surprinzator, semintele de PEPENE ROSU fac minuni pentru organism!

Surprinzator, semintele de PEPENE ROSU fac minuni pentru organism!

SEMINTE PEPENE ROSU. Ne-am obisnuit sa le aruncam, insa specialistii sustin ca semintele din pepenele rosu sunt o minune pentru organism, in special pentru rinichii nostri. Semintele de pepene contin zinc, fier, omega 6, proteine si fibre care se absorb usor.

Pizza Evo

seminte-pepene-rosu

Pe langa efectul antioxidant, semintele consumate ca atare sunt diuretice si protejeaza impotriva pietrelor la rinichi. Mai mult, semintele au cea mai mare concentratie de licopen comparativ cu oricare altă leguma sau alt fruct proaspat, prevenind astfel infarctul miocardic.

Semintele de pepene mai contin seleniu, grasimi esentiale si vitamina E, care lupta impotriva radicalilor liberi. O reteta buna este sa lasi samburii la uscat, iar apoi sa-i macini prin rasnita de cafea. Pulberea obtinuta poate fi amestecata cu iaurt, cu lapte sau adaugata intr-un smothie de fructe.

Semintele de pepene rosu sunt foarte bogate in proteine, mai exact, in 150 de grame de seminte uscate sunt 30,6 grame de proteine, respectiv 61% din valoarea zilnica recomandata!

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?