ACASA » TEATRU » Dansuri irlandeze! IRISH WAY, la Teatrul de Stat Constanta

Dansuri irlandeze! IRISH WAY, la Teatrul de Stat Constanta

SPECTACOL SAINT PATRIC AND FRIENDS. Trupa de dans irlandez, Irish Way prezinta la Constanta spectacolul Saint Patrick and Friends. Un spectacol ce are la baza ideea de interculturalitate si unitate in dans. Reinventat in vara lui 2015, noul material coregrafic aduce in prim plan elemente de dans specifice fiecarei culturi in parte.

Pizza Evo

Desi la baza sta dansul irlandez, scopul spectacolului este de a mixa elemente din fiecare cultura prin insertii de flamenco, step american, balet clasic, belly-dance si dansuri populare romanesti, fara ca individualitatea celor din urma sa se piarda. Fiecare insertie de dans traditional a fost facuta respectand principiile si identitatea fiecarei culturi pe care o reprezinta.

Spectatorul este lasat sa descopere aceasta unitate prin miscare, incepand de la dansul irlandez si terminand cu dansurile populare romanesti. Astfel, spectacolul demonstreaza ca Irlanda si Romania nu sunt doua tari atat de departate pe cat am crede.

In completarea trupei Irish Way, pe scena va urca tanarul dansator Stefan Orheanu care, la doar 14 ani, se poate lauda deja cu o participare la campionatul mondial de dans irlandez, dar si cu multe alte premii si distinctii in domeniul dansului.

Spectacolul Saint Patrick and Friends are loc duminica, 23 august, la Teatrul de Stat Constanta, la ora 19:00. Biletele se gasesc la casieria Teatrului de Stat Constata incepand cu data de 17 august 2015 si pana in ziua evenimentului, intre orele 14:00 si 19:00.

Rezervari la numerele de telefon 0241.488.247 sau 0727.922.358.

Proiectul este finantat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei – Graturile SEE – prin programul “Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european”.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?