ACASA » STIRI » Şerban Ionescu a murit!

Şerban Ionescu a murit în această noapte, în jurul orei 23.30, potrivit MEDIAFAX.. Actorul în vârstă de 62 de ani era internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în secţia de Terapie Intensivă, unde a ajuns marţi într-o stare gravă.

Pizza Evo

Actorul a fost dus marţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce starea lui s-a agravat, au precizat sursele citate.

Şerban Ionescu a mai fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din 18 septembrie până în 2 octombrie, pentru a fi supus unei proceduri chirurgicale necesare în vederea asigurării unei alimentaţii complete.

“Această procedură era necesară şi continuă protocolul de monitorizare în cadrul suferinţei neurologice (scleroză laterală amiotrofică)”, declara atunci conducerea Spitalului Elias.

Potrivit sursei citate, pe perioada spitalizării, acesta a fost conştient, nu a prezentat tulburări respiratorii şi nici nu a necesitat alt tip de îngrijire medicală, astfel că în 2 octombrie actorul a fost externat.

La jumătatea lunii august, Şerban Ionescu, diagnosticat iniţial cu borelioză, în urmă cu un an, s-a întors în România de la clinica din Germania în care a fost îngrijit şi unde a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică.

Avocatul actorului declara atunci că boala de care suferea Şerban Ionescu era este incurabilă.

“Vorbeşte, râde, discută, însă are probleme locomotorii, cauzate de boala sa. A fost la patru clinici în Germania şi a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică. Boala este incurabilă, nu există un tratament (care să ducă la vindecare, n.r.)”, preciza atunci avocatul Cătălin Dancu.

El spunea că actorul locuia în Bucureşti, în casa unui prieten, deaorece se afla în proces de divorţ de soţia lui, Magda Catone, următorul termen fiind stabilit în 14 decembrie, la Judecătoria Sectorului 2.

Scleroza laterală amiotrofică constă într-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase din creier şi măduva spinării, numite neuroni motori, ce controlează muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă, invalidantă şi fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale ale corpului devin treptat din ce în ce mai dificile şi pot provoca diferite alte boli şi complicaţii.

Maladia poate debuta la orice vârsta, însă este mai frecventă la vârsta a doua şi a treia. Cauzele sclerozei laterale amiotrofice sunt necunoscute, dar se ştie că aproximativ 5-10% din pacienţi prezintă o formă moştenită a bolii.

Boala cu care a fost diagnosticat iniţial actorul, borelioză, prezintă o serie de simptome asemănătoare celor ale sclerozei amiotrofice, afectând la rândul ei muşchii şi alte organe şi provocând probleme cu vorbirea, respiraţia şi deglutiţia. Actorul fusese diagnosticat, în urmă cu un an, cu borelioză, o boală gravă provocată de înţepătura unei căpuşe.

La jumătatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu 88.000 lei pentru tratamentul în străinătate al actorului, banii fiind acordaţi din Fondul de rezervă.

Pe 30 mai, preşedintele comisiei medicale care l-a evaluat pe Şerban Ionescu, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, a declarat, însă, că actorul nu are neuroborelioză şi că în România se asistă la un fenomen îngrijorător al “epidemiei de diagnostic” legat de această boală.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?