ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Salvează o viaţă, SHARE YOUR BLOOD! Campanie de donare de sânge la Constanţa

Salvează o viaţă, SHARE YOUR BLOOD! Campanie de donare de sânge la Constanţa

CAMPANIE DONARE SÂNGE. ONG-ul JCI Constanța începe a III-a ediție a proiectului umanitar “SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!“. În colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța constănțenii sunt invitaţi să vină în ajutorul semenilor!

Pizza Evo

Campania de donare de sânge se va desfășura în perioada 18 – 23 martie, la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 85.

Programul pentru donare este de luni până vineri, între orele 7.30 – 13.30, iar sâmbătă de la 8.00-13.00.

Mii de pacienți din România au nevoie zilnic de transfuzii, iar sângele este unul din produsele ce nu poate fi cumpărat. Doar prin bunăvoința noastră, oamenii din spitalele din România au o șansă la viață.

Este o campanie de donare de sânge și totodată de conștientizare, ținând cont că România procentul de donatori voluntari este de 1%.

În luna februarie a acestui an, un copil din Constanţa, Andra Ioana Bordei suferea de leucemie, fiind tratată în spitalul Fundeni din Capitală, în comă indusă. Andra a avut nevoie urgentă de sânge pentru a supravieţui. Din păcate, resursele de sânge trimise de la Constanţa nu au fost suficiente pentru a îi salva viaţa. Fetiţa s-a stins din viaţă pe 11 februarie. Avea doar doi ani.

Afis-Share-Blood-martie2017Prin campania SHARE YOUR BLOOD, JCI Constanța dorește să încurajeze tinerii orașului nostru să doneze sânge pentru a exista cât mai puţine cazuri nefericite precum cel al Andrei.

A fi donator de sânge este un gest voluntar, umanitar, neremunerat și anonim. Este o acțiune făcută din suflet pentru a salva o viață de om!

Stiați că, donând 450 – 500 ml de sânge, puteți salva până la 3 vieți omenești?

Cantitatea de sânge donat se reface ca volum într-un interval de timp de până la 4 săptămâni.

Donând sânge, puteți fi eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie, pe patul de spital.

Pe lângă bucuria de a ajuta, de a salva vieți, există și alte beneficii personale ale acțiunii de donare de sânge. Pentru o viață sănătoasă chiar se recomandă să donăm sânge periodic. Studiile medicilor au arătat că:

  • donatorii își reduc semnificativ riscul de boli cardiovasculare, riscul de a se îmbolnăvi de cancer și riscul de a paraliza.
  • când donați, vă ajutați organismul să-și împrospăteze sângele și să-și crească imunitatea.

În plus, pentru a putea dona sânge, vi se efectuează un mini-set de analize gratuit, inclusiv se măsoară tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului și nivelul de hemoglobina din sânge.

Criterii pentru donatorii de sânge:

  • Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit și/sau nu sufera în prezent de hepatită virală, TBC, sifilis, infecție cu HIV, malaria, bruceloza, ulcer, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, afecțiuni neurologice, neoplazii.
  • Persoanele având vârsta de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt  în evidență cu boli de inimă sau neurologice.
  • Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de  băuturi alcoolice!
  • În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

Dacă v-ați decis să donați sânge, vă așteptăm la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța, având asupra dumneavoastră un act de identitate (buletin, carte identitate, document provizoriu de identitate, permis de conducere, pașaport), în original și în termenul de valabilitate.

În data de 21 martie la ora 12.00, echipa JCI Constanța se reunește la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța pentru a dona sânge în cadrul campaniei. Va așteptam să ne fiți alături și să donați împreună cu noi!

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?