ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Salariile constănţenilor, printre CELE MAI MICI din ţară. Constanţa e pe locul 7!

Salariile constănţenilor, printre CELE MAI MICI din ţară. Constanţa e pe locul 7!

STIRI CONSTANTA. Un raport al Institutului Naţional de Statistică (INS) redă o imagine tristă, dar reală: Constanţa nu se află nici măcar printre primele 5 oraşe la nivel de salarii.

Pizza Evo

Cu alte cuvinte, salariile constănţenilor sunt atât de mici, încât nici n-ai zice că locuiesc într-un oraş aflat pe locul doi, după Bucureşti, la contribuţia adusă bugetului naţional: 34 miliarde de lei!

Deşi, datorită Litoralului şi a legăturii dintre autostrada A2 şi Capitală, a fost înregistrată o creştere fulminantă a Produsului Intern Brut la nivelul judeţului Constanţa, acest lucru nu se simte şi în buzunare.

Potrivit INS, Constanța este pe locul 7 cu un salariu mediu de 2.184 lei, după București, Ilfov, Cluj, Timiş, Sibiu şi Braşov.

În Bucureşti sunt cele mai mari salarii din ţară, media fiind de 3.219 lei, echivalentul a 713 euro, arată datele statistice de la finalul anului trecut. Salariul mediu din primele cinci judeţe din top, depășește echivalentul a 500 de euro.

Cele mai mici salarii se regăsesc, potrivit INS, în Teleorman (1.628 de lei), Bistriţa-Năsăud (1.653 de lei), Harghita (1.671 de lei) şi Suceava (1.672 de lei).

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?