ACASA » CALENDAR » Proiectia filmului O AFACERE REGALA cu intrare libera!

In cadrul programului Europa Cinemas, Cityplex va invita MARTI, 23 OCTOMBRIE, orele 19.30, la proiectia filmului „O AFACERE REGALA” – propunerea Danemarcei la Oscar 2012o poveste captivantă ce aduce pe marele ecran un eveniment de la sfârşitul secolului al XVII-lea, din Danemarca: un triunghi amoros între un medic, regina Danemarcei şi regele suferind de probleme mintale.

Deşi puţin cunoscut în afara ţării (în Danemarca, însă, acest episod istoric se predă în şcoli, scriindu-se mai mult de 15 cărţi istorice şi de beletristică pe această temă), faptul istoric are un potenţial cinematografic enorm, iar regizorul danez Nikolaj Arcel explorează evenimentul într-o manieră fericită.

Într-o perioadă foarte scurtă de timp, la sfârşitul secolului al XVIII-lea – când începeau să se propage în ţările Europei  ideile culturale către pubicul larg, ca o contracarare a dominantei percepţii religioase asupra lumii, Johann Struensee, un medic dintr-un oraş mic, a ajuns la curtea regală a Danemarcei. A devenit amantul Reginei şi prietenul cel mai bun al Regelui şi în scurt timp a preluat puterea, devenind aproape rege timp de un an. In această perioadă de timp a schimbat totul, a modernizat curtea daneză şi întreaga ţară. A fost un revoluţionar şi a pornit o revoluţie non-violentă la sfârşitul anului 1760. Rolul medicului este jucat de actorul danez Mads Mikkelsen.

Filmul se concentrează mult asupra personajelor de la curte, bine construite: Caroline Mathilde (Regina jucată de actriţa suedeză Alicia Vikander), Regele Christian VII (memorabil jucat de studentul la teatru danez Mikkel Boe Følsgaard, premiat – de altfel – la Berlin cu Ursul de argint pentru interpretare), Johann Friedrich Struensee (Mads Mikkelsen), Regina mamă (jucată de Trine Dyrholm – a fost protagonistă în Hævnen/într-o lume mai bună – Cel mai bun film strain la Oscar 2011, în regia lui Susanne Bier) etc.

Va rugam confirmati prezenta la telefon: 0241.483182/83/86; 0723.267 188

Intrarea LIBERA – in limita locurilor disponibile!

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?