ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Primul vapor din campania “Culorile Romaniei” a fost dezvelit

Primul vapor din campania “Culorile Romaniei” a fost dezvelit

VAPOR CONSTANTA CULORILE ROMANIEI. Vaporul amplasat la intrare in Constanta dinspre Ovidiu a fost transformat intr-o opera de arta urbana. Vaporul a primit noua infatisare in urma unui concurs organizat de Policolor si Primaria Constantei. “Culorile Romaniei in Constanta“, a fost provocarea lansata artistilor.

Pizza Evo

Vaporul a fost pictat conform creatiei castigatoare, realizata de Irina Mocanu. Tema aleasa de artista a fost numita “Marea la rasarit, integrata urban“. Proiectul finalizat a fost dezvelit ieri, 13 august.

Artistii voluntari au muncit 2.000 de ore pentru ca vaporul sa capete forma finala. In total au fost vopsiti 1.000 de metri patrati si au fost folositi 300 de litri de vopsea. “Proiectul a fost gata in zece zile, ma bucur ca a fost declarat castigator si sper sa placa tuturor ceea ce a iesit“, a declarat Irina Mocanu.

inaugurare-vaporas-91

Sursa foto: www.observator.ro

Vaporul este pictat in turcoaz marin deoarece, spune artista, marea ne ofera mai multe culori, in degradé: zonele mai adanci sunt mai albastre, mai inchise, iar cele de suprafata, mai verzi. Astfel, este reflectata textura marii si miscarea sa, cu ajutorul liniilor verticale trasate.

Primaria Constanta si Policolor spun ca si celelalate vapoare de la intrarile in oras isi vor schimba aspectul in urma aceluiasi concurs.

La vaporul de la gara va fi amenajat si un punct de informare turistica, dar si un sediu al politiei locale.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?