ACASA » CALENDAR » Primul festival de animatie din Romania: Week-end KINO+ pentru copii

Universitatea din Bucureşti împreună cu Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România şi Asociaţia “Reţeaua de cultură” au deosebita plăcere de a vă invita să luaţi parte la lansarea oficială a festivalului Week-end Kino+ pentru copii (1 – 3 iunie 2012), la cinema Cityplex Constanta din Tomis Mall.

Pizza Evo

Vino sa descoperi cele mai indragite personaje din basmele rusesti! Desenele animate sunt in premiera pe marele ecran din Romania. INTRAREA ESTE LIBERA. Filmele vor rula la SALA 3. Rezervari la tel: 0241.483182 / 83 / 86

Orele de difuzare:
Vineri: 14:00, 15:35, 17:15
Sambata: 14:00, 15:30
Duminica: 14:00, 15:25

IVAN ŢAREVICI ŞI LUPUL  (2011)
Gen: animaţie
Regizor – Vladimir Toropcin
Scenariul – Aleksandr Boiarski
Producător – Aleksandr Boiarski, Serge Selianov
Animatori: Aleksandra Şoka, Ekaterina Riabkova, Olga Permiakova
Studio Melniţa
Durata: 86 minute

A fost odată ca niciodată o fată de împărat pe care o chema Vasilisa. Fata era şi frumoasă, şi deşteaptă, numai că nu voia să se mărite încă, să termine mai întâi cea de a doua facultate. Atunci împăratul a hotărât să o dea de soţie primului venit… care s-a dovedit a fi Ivan, un simplu flăcău din împărăţia învecinată. Poveştile se povestesc repede, dar faptele din realitate se petrec mai greu.  Nu este deloc simplu să devii soţul unei fete de împărat, trebuie să treci mai întâi prin nişte încercări magice. Aşadar, Ivan şi prietenul lui credincios, lupul cel cenuşiu, pornesc în călătorie spre tărâmuri îndepărtate.

CÂINII STELARI: BELKA ŞI STRELKA  (2010)
Gen: animaţie
Regizor – Sviatoslav Uşakov, Inna Evlannikova
Scenariul – Aleksandr Talal, Serghei Zernov
Producător – Serghei Zernov
Producător executiv – Vadim Sotskov
După John Chua şi Aleksandr Talal
Studio Centrul Filmului Naţional, Kinoatis
Durata: 80 minute

Mersul natural al lucrurilor a fost dat peste cap. Belka, nu va mai ieşi în arena circului pentru a cuceri inimile spectatorilor, iar vagabondul Strelka nu va mai petrece nopţile prin ganguri întunecoase şi nu va mai căuta de mâncare prin tomberoane. Ei nu mai sunt acum nişte câini oarecare, ci au intrat în rândul cosmonauţilor. Şi doar cei mai buni şi destoinici dintre toţi vor pleca să cucerească spaţiul.

AVENTURILE ALIONUŞKĂI ŞI ALE LUI ERIOMA  (2008)
Gen: animaţie
Regizor – Gherghi Ghitis
Scenariul – Andrei Goncearov, Konstantin Mulin
Producător – Ghevorg Nersisian, Armen Manasarian
Studio Paradise group
Durata: 93 minute

Pe drumul spre mătuşa Eufrosina, frumoasa Alionuşka nimereşte în scorbura unui copac fermecat unde o necunoscută misterioasă îi dăruieşte nişte mere magice. Necunoscându-le puterea, fata le aduce la castelul ţarului Dormidont. În timpul acesta, fiica ţarului, Vseslava construieşte maşinării şi aparate de zbor care, de fiecare dată când le face proba, se prăbuşesc peste casa în care locuieşte frumosul cântăreţ Erema. Aliona face cunoştinţă cu Erema şi se îndrăgosteşte de el. Fără să ştie, fata îl vrăjeşte cu un măr magic, iar tânărul se îndrăgosteşte de prinţesă.

CNEAZUL VLADIMIR  (2004)
Gen: animaţie
Regizor – Iuri Kulakov
Scenariul – Iuri Batanin, Andrei Dobrunov, Iuri Kulakov
Producător – Andrei Dobrunov
Studio Solnecinîi Dom DM, Cascade films
Durata: 79 minute

Necunoscuta şi misterioasa Rusie din vremuri de mult apuse. Oraşe de lemn şi întinderi nesfârşite, bătălii sângeroase şi ospeţe îmbelşugate, târguri zgomotoase şi vânători grandioase. Pe fondul evenimentelor istorice se leagă prietenii adevărate şi se înfiripă  prima iubire.

SPĂRGĂTORUL DE NUCI  (2004)
Gen: animaţie
Regizor – Tatiana Ilina
Scenariul – Tatiana Ilina, Michael Maurer
Producător – Hagen Behring, Sven Ebeling, Vladimir Repin
După o poveste de E.T.A. Hoffmann
Studio Argus International,  MC One Animation GmbH
Durata: 82 minute

Povestea prinţului-Spărgator de nuci şi a Maşei este o poveste despre credinţă şi curaj, magie şi noroc, transformări miraculoase şi sentimente umane. Capriciosul prinţ este transformat într-o păpuşă urâtă şi doar inima curată şi iubitoare a fetei îl poate elibera de vrajă. Prinţul şi Maşa devin cei mai buni prieteni şi împreună vor destrăma intrigile mârşave ale regelui şoarecilor şi ale mătuşii sale.

FATA CLOANŢA ŞI GAŞCA EI  (2006)
Gen: animaţie
Regizor – Valeri Ugarov
Scenariul – Mihail Lipskerov
Producător – Serghei karpov
Studio United Multimedia Projects
Durata: 70 minute

Filmul prezintă povestea unei fetiţe care ajunge, prin voia sorţii, într-o pădure misterioasă unde în spatele fiecărei ramuri se ascunde câte un personaj de basm. Este vorba de Baba Iaga, Lescii, Kikimora, Vodianoi, Koscei, forţele malefice din basmele populare ruseşti.În film eroii ne dezvăluie o altă faţă a lor, una bună, căci participă cu toţii la educaţia fetiţei.

CEI TREI VOINICI ŞI REGINA DIN ŞAMAHAN  (2010)
Gen: animaţie
Regizor – Serghei Glezin
Scenariul – Aleksandr Boiarski, Olga Nikiforova
Producător – Aleksandr Boiarski, Serghei Selianov
Studio “Melniţa”, Casa de producţie “STV”
Durata: 73 minute

Regina din Şamahan, care fusese odată cea mai frumoasă fată din Orient, visează să-şi recapete înfăţişarea de altă dată şi se îndreaptă spre templul tinereţii veşnice. Acolo se dovedeşte că, pentru a-şi atinge scopul, trebuie să ude copacul tinereţii cu lacrimile a o sută de tinere frumoase. Atunci, ajutorul reginei, cioara, îi sugerează planul care i se pare lui cel mai simplu pentru a obţine lacrimile: să îl vrăjească pe ţarul Kievului cu privirea ei magică, să pună stăpânire pe Rusia şi să le determine să plângă pe toate fetele din această ţară. În scenă apar şi voinicii Alioşa Popovici, Ilia Muromeţ şi Dobrînia Nikitici, precum şi alte personaje: calul Iuli, ymeul Gorînîci, bătrâna şi moşul Tihon. Ei vor dejuca planurile reginei.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?