ACASA » CALENDAR » Pianistul Mihai Ritivoiu, în concert la Constanţa

Mihai Ritivoiu, laureatul editiei 2011 a Concursului International “George Enescu”, susţine la Teatrul National de Opera si Balet “Oleg Danovski” Constanta, un extraordinar recital de pian.

Pizza Evo

Vineri, 15 iunie, de la ora 19:00 incepem weekend-ul in acordurile de pian ale lui Mihai Ritivoiu la Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski. Recitalul are loc sub indrumarea artistica de exceptie a maestrului Radu Ciorei si in acompaniamentul oerchestrei Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski.

Mihai Ritivoiu este câştigător a numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, cum ar fi Concours Musical de France de la Paris, în anul 2002, Concursul Internaţional Jeunesses Musicales de la Bucureşti,  în 2006 sau Concursul Naţional de Pian din cadrul Zilelor Lipatti, organizate de Radio România Muzical în 2010.

A concertat, în postură solistică sau camerală, pe numeroase scene din Bucureşti şi din ţară şi a colaborat cu ansambluri precum Orchestra de Cameră Radio condusă de Radu Popa, Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal, Filarmonica de Stat Botoşani şi Filarmonica de Stat ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, sub bagheta lui Florin Totan.

O importantă reuşită în cariera pianistului Mihai Ritivoiu este cea din ediţia 2011 a Concursului Internaţional ”George Enescu”, unde a fost distins cu Premiul al III-lea, ”Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei sonate de George Enescu” şi Premiul ”Constanţa Erbiceanu” oferit de Fundaţia Culturală Erbiceanu. Acest succes a fost urmat de ”Premiul Tinerilor Muzicieni” la Gala Premiilor Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR) şi de câştigarea celei de-a X-a ediţii a Marilor Premii Prometheus la secţiunea Opera Prima, pentru debut în domeniul artistic.

In programul recitalului de vineri melomanii vor asculta: Concertul nr.2 pentru pian si orchestra in do minor, op.18 al lui S. Rahmaninov  şi  Simfonia nr.9 in mi minor, op.95, “Din lumea noua” al lui A. Dvorak

“Mihai Ritivoiu este un pianist echilibrat, care se prezintă de la prima până la ultima etapă a unui concurs la aceeaşi temperatură, nu-şi pierde cumpătul, are un sunet extrem de sensibil, catifelat şi în acelaşi timp o stăpânire de sine care frapează în momentul în care îl vezi cântând, de la Bach la Liszt, de la Chopin la Enescu.” Prof. univ. dr. Dan Dediu, Gala Marilor Premii Prometheus, oct. 2011

Biletele puse în vânzare pentru acest recital pornesc de la 10 Lei (reducere pentru seniori, elevi şi studenţi), 15 Lei, 20 Lei, 25 Lei şi 30 Lei, preţul variind în funcţie de poziţia în sală.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?