ACASA » STIRI » Diverse » Mesaj VIRAL scris de TUDUR CHIRILA pentru toti liceenii din Romania

Mesaj VIRAL scris de TUDUR CHIRILA pentru toti liceenii din Romania

SCRISOARE LICEENI TUDOR CHIRILA. In urma cu cativa ani, in 2009 mai precis, Tudor Chirila scria pe blogul sau o scrisoare adresata noii generatii. Astazi, in 2015, scrisoarea lui Chirila catre liceenii de astazi a ajuns virala pe Internet.

Pizza Evo

Chirila i-a incurajat pe tineri la cunoastere, le-a vorbit despre bani, spunand ca trebuie sa fie un mijloc, nu un scop, despre alegerea conducatorului, despre faptul ca ar trebui sa ia atitudine si sa aiba curaj. O scrisoare care cu siguranta merita citita, pentru ca tinerii sa deschida ochii la tot ceea ce se intampla in jurul lor.

Noi am pierdut. Dar voi, voi mai aveti o sansa. Noi am fost fericiti ca am descoperit Coca-cola si bananele si am crezut ca daca noi citim, si ei vor citi. Si ca toti vom progresa si tara o sa aiba scapare. Noi ne-am inselat. Unii dintre noi au plecat de aici. Castiga bani acolo si tanjesc dupa orasul asta imputit. Voi insa, voi aveti o sansa. Voi, aveti sansa.

Nu va ganditi la furat. E calea cea mai simpla. Stiu ca ati aflat ca asa te imbogatesti. Daca ai pamant sau daca faci afaceri cu statul. Stiti voi ceva despre tva si cum ai putea sa-l furi, dar nu va e inca foarte clar. Nu asta e drumul. Cu cat se va fura mai mult, cu atat se va construi mai putin, iar copiii copiilor nostri vor mosteni un imperiu de cenusa. Sunteti tineri si totusi habar n-aveti ce inseamna un Bucuresti in care se circula normal. Daca voi habar n-aveti si daca Ei continua sa fure, ganditi-va la copiii nostri. Nu e nici o sansa.

Cititi. Cititi mult. Cititi tot ce va pica in mana. Nu-i mai ascultati doar pe profesori. Cititi orice, fara discernamant. Nimic nu e mai important ca lectura, acum. Apoi, cautati-va intre voi. Vedeti care cititi aceleasi lucruri si inhaitati-va. Numai in haita de oameni destepti o sa reusiti. Unul singur dintre voi va fi mancat. Zece insa, s-ar putea sa reusiti. Ganditi-va de pe acum sa-i inlocuiti. Timpul lor trebuie sa se termine. Trebuie sa-i dominati. Dar nu cu gandul ca veti fura mai mult ca ei. Asta e calea simpla care va va sufoca mostenitorii. Ce-o sa faceti cu milioanele intr-un oras mort? Ce-o sa cumparati, cu banii gramezi? La ce-ti foloseste un Lamborghini cand n-ai o autostrada? De ce sa ai o vila intr-un cartier sufocat de inundatii?

Textul complet este citit de Tudor Chirila in clipul de mai jos. De asemenea, textul integral poate fi citit AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?