ACASA » ALTE EVENIMENTE » Mecanici Poetice cu Bogdan Ghiu in club Doors

afis 12 mai Mecanici PoeticeDuminică, 12 mai, Mecanici Poetice vă invită la o întâlnire cu poezia şi filosofia lui Bogdan Ghiu. Se vor viziona secvenţe din spectacolul produs de Teatrul Odeon – „Urme de distrugere pe Marte”, un video performativ cu participarea regizoarei Cinty Ionescu şi a lui Miron Ghiu (sound design).

Evenimentul are loc in Club Doors de la ora 19,oo

Rezervări la 0763 661 622.

Bogdan Ghiu este poet, eseist (a scris în domeniile: literatură, media, artă, urbanologie) şi traducător (French Theory şi literatură franceză). A tradus peste 50 de lucrări din filosofia franceză contemporană (Bataille, Foucault, Deleuze, Derrida, Bourdieu, Baudrillard etc.) şi din literatura franceză (Sade, Baudelaire, Artaud, Duras etc.). Cele mai recente eseuri publicate: „Telepitecapitalism. Evul Media 2005-2009” (Idea, 2009) şi „Eu(l) Artistul. Viaţa după supravieţuire. Cod de bare pentru viitorul monstruos al artei” (Cartea Romanească, 2008). A finalizat eseurile „Dadasein şi Inconstrucţia. Pentru o arhitectură etică.” Este coautor al proiectului Performing History, care a reprezentat România la Bienala de Arta de la Veneţia (iunie-noiembrie 2011) şi curator al expoziţiei internaţionale de arhitectură Fluenţe (Timişoara, octombrie 2011). Este redactor la revistaIdea arta+societate, colaborator permanent al revistei Arhitext design şi titular de rubrică la LiterNet („Evul Media”), Luceafarul de dimineata(„Politica lui Bartleby”) şi Radio Romania Cultural („Unde ne oprim în Bucureşti”).

„Urme de distrugere pe Marte” este o instalaţie performativă în care mai multe media contribuie activ la interpretarea live a poeziei, care se rescrie pe măsură ce e interpretată şi comentată de creatorii spectacolului prin performer, proiecţie video şi sunet, ceea ce adaugă de fiecare dată un nou strat de înţelesuri.

Cinty Ionescu este un artist video cu un interes constant pentru experimentul video live şi în convergenţă cu alte media. Experienţa ei variază de la începuturile sale ca VJ în cluburile bucureştene alături de muzicieni, la instalaţii multimedia, la video design pentru spectacole de teatru şi dans. Cinty Ionescu şi-a prezentat lucrările pe numeroase scene naţionale şi internaţionale, iar în 2011 a primit Premiul de Excelenţă pentru video design-ul spectacolului „Nils’ Fucked Up Day” de Peca Ştefan, la festivalul internaţional Fringe din New York.

Miron Ghiu activează ca sound designer şi DJ, precum şi ca jurnalist freelancer pentru diferite publicaţii off şi on-line. E pasionat de muzică şi de noi tehnologii şi are tendinţa să folosească în lucrările sale cât mai multe media. E transumanist şi iubeşte roboţii la fel de mult ca pe oameni, aşteptând singularitatea tehnologică. Miron Ghiu a câştigat, în 1998, locul II la Olimpiada Internaţională de Filosofie, cu un eseu despre spaţiile virtuale. A studiat Filosofia la Universitatea Bucureşti şi a început să lucreze la sfârşitul anilor ’90 ca jurnalist specializat în noile media şi muzică. În 2004 a publicat la Humanitas cărţi despre The Beatles, Ozzy Osbourne şi Marilyn Manson.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?