ACASA » STIRI » Maia Morgenstern, într-un spot tulburător despre Roșia Montana

Actriţa Maia Morgenstern este protagonista celui mai recent spot ce susține salvarea zonei Roșia Montana. Imaginile sunt de-a dreptul tulburătoare şi prezintă o femeie disperată care pune pe o masă toate bijuteriile din aur pe care le poartă, inclusiv cerceii pe care și-i smulge din urechi.

Pizza Evo

Înlăcrimată şi cu urechile pline de sânge, Maia Morgenstern spune: “Poftiți, domnilor. Tot aurul meu. Numai lăsați-ne în pace”. La final apare şi mesajul campaniei: “Un om valorează mai mult decât aurul pe care îl poartă. La fel și o țară”. Reclama a strâns 230.000 de vizualizări pe YouTube în trei zile. Proiectul Roşia Montană este unul dintre cele mai dezbătute proiecte din România.

Studiile geologice și de explorare efectuate în zona Roșia Montană, în Munții Apuseni, evidențiază existența unor resurse de 314 tone de aur și de 1.480 tone de argint, motiv pentru care s-a afirmat că aici se află cel mai mare zăcământ auro-argintifer din Uniunea Europeană. Astfel, în timp ce compania care vrea să înceapă explorarea vorbeşte despre impactul social şi exonomic al investiţiei – 80% dintre locuitorii din acea zonă nu au locuri de muncă şi extragerea zăcământului ar însemna şi locuri de muncă pentru localnici, există zeci de asociații non-guvernamentale şi companii care combat proiectul din perspectivă ecologică şi susţin conservarea patrimoniului naţional.

Sursa: libertatea.ro

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?