ACASA » STIRI » Muzica » Loreen, suedeza care a dominat Eurovision 2012

Eurovision 2012 s-a incheiat  in Baku (Azerbaijan) castigatoare fiind desemnata piesa “Euphoria”, o victorie previzionata si de aprecierile presei internationale. Interpreta suedeza Loreen, 28 de ani, a smuls cele mai multe voturi, 372 la numar, fiind urmata de Rusia cu 259 de voturi si Serbia cu 214 voturi.

Pizza Evo

Reprezentanta Romaniei, trupa Mandinga, s-a clasat pe locul 12, cumuland 71 de puncte. Romania a primit punctajul maxim (12 puncte) de la Republica Moldova si a fost pe locul al doilea in clasamentul Spaniei, cu 10 puncte, insa nu s-a mai regasit pe primele trei pozitii (cu 12, 10 si respectiv 8 puncte) in clasamentul unei alte tari.

La fiecare editie Eurovision se observa cum tarile vecine se voteaza intre ele, iar calitatile participantilor nu sunt apreciate la adevarata lor valoare. Delegatia Romaniei a acuzat organizatorii de sabotaj in momentul in care casca Elenei Ionescu s-a defectat la semifinala, artista fiind nevoita sa cante bazandu-se doar pe ecoul din sala. Nu trebuie sa uitam ca totusi tara noastra s-a clasat pe locul 12 din 46 de tari, iar Marea Britanie si Norvegia, doua mari puteri in Europa, au fost codasele clasamentului in finala Eurovision.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?