ACASA » STIRI » „Leadership Today – Școala de lideri“, un proiect îndrăzneț lansat de un grup de liceeni

leadership2Un grup de iniţiativă format din nouă elevi de liceu cu experienţă în proiecte de educaţie non-formală pentru tineri a demarat un proiect numit LeadershipToday – Şcoala de leaderi (desfasurat in perioada ianuarie- august 2014).

Acesta apatine de Programul Tineret in Actiune din cadrul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Pizza Evo

Proiectul a fost destinat unui numar de 30 elevi și 15 profesori din localitățile din mediul rural Cumpăna, Mihail Kogălniceanu și Cobadin din județul Constanța.

Etapele proiectului au presupus cursuri de pregătire pentru voluntari, pentru profesori și elevi din liceele rurale pe teme de leadership și dezvoltarea competențelor personale, urmate de contexte ce facilitează folosirea acestor noi cunoștințe dobândite precum inițiativele pentru comunitatea locală a fiecărui grup de tineri participanți.

Inițiativa LeadershipToday reprezintă și un întreg proces de creare și dezvoltare a unei platforme on-line la care au acces adolescenții și tinerii ce vor să identifice și să promoveze lideri locali și internaționali. Crearea acestui spațiu virtual va genera și împărtășirea de resurse între utilizatori și potențiali noi lideri.

La finalul acestui proiect încheiat cu succes, rezultatele cuprind peste 50 de tineri care au urmat cursurile specialiștilor noștri, câteva sute de persoane din comunitățile locale angrentate în proiectele demarate de echipele fiecărui liceu partener și o platormă on-line de învățare și formare pentru tineri în dezvoltare.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?