ACASA » STIRI » FLORIN CHILIAN acuza de furt Uniunea Compozitorilor

Florin Chilian se implica intr-un nou scandal in care cere sa se faca dreptate. El a declarat ca “UCMR-ADA si CREDIDAM fura artistii!”, totodata prezentand diverse probe prin care isi sustine acuzatia.

Pizza Evo

UCMR-ADA (Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturile de Autor) este o institutie acreditata sa gestioneze drepturile de autor in domeniul muzical, care functioneaza dupa modelul societatilor de gestiune colectiva din celelalte tari europene. Pe scurt, UCMR trebuie sa-i plateasca pe artistii romani pentru difuzarile pieselor.

Chilian a prezentat o serie de documente prin care demonstreaza ca banii ce li se cuvin artistilor nu ajung niciodata la acestia. Cantaretul si-a propus sa atraga pe cat mai multi de partea lui pentru a actiona in instanta UCMR-ADA.

“UCMR-ADA si CREDIDAM fura artistii! Nimeni nu are curaj sa spuna ca milioanele astea de euro NU ajung la artisti si ca sunt bani furati! Jumatate din aceste milioane de euro intra intr-un cont <special>, pentru ca in Romania, la radio, se difuzeaza cica piese cu autor necunoscut, asa ca dupa trei ani nimeni nu mai stie ce se intampla cu banii astia”, declara Florin Chilian.

 

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?