ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Este nevoie de sânge la Centrul de Transfuzii! Puteţi dona şi în WEEKEND

Este nevoie de sânge la Centrul de Transfuzii! Puteţi dona şi în WEEKEND

DONARE SÂNGE CONSTANŢA. Solicitările de sânge şi componente sanguine ale spitalelor din judeţul Constanţa şi din Bucureşti sunt în creştere, însă numărul donatorilor se menţine în această perioada la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.

Pizza Evo

Pacienţi cu boli grave, copii şi adulţi, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.

Cei care vor să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta SÂMBĂTĂ, 24 iunie, în intervalul 9.00 – 13.00 la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine dispune de toate materialele necesare activităţii medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fară contribuţia dumneavoastră, a oamenilor sănătoşi dornici să ajute donând sange, eforturile medicilor nu îşi ating obiectivul.

Criterii pentru donatorii de sânge:

  • Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit și/sau nu sufera în prezent de hepatită virală, TBC, sifilis, infecție cu HIV, malaria, bruceloza, ulcer, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, afecțiuni neurologice, neoplazii.
  • Persoanele având vârsta de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt  în evidență cu boli de inimă sau neurologice.
  • Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de  băuturi alcoolice!
  • În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

Dacă v-ați decis să donați sânge, sunteţi aşteptaţi la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța, având asupra dumneavoastră un act de identitate (buletin, carte identitate, document provizoriu de identitate, permis de conducere, pașaport), în original și în termenul de valabilitate.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?