ACASA » ALTE EVENIMENTE » Conferința “Acționăm responsabil – dezvoltare economică echilibrată și echitabilă”

Joi 05.05.2011, va avea loc în Constanța, la  Hotel Ibis – Sala Ovidiu, între orele 09:00-14:00, conferința  “Acționăm responsabil – dezvoltare economică echilibrată și echitabilă”. Evenimentul va marca lansarea Centrului Regional Sud-Est al proiectului “Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Pizza Evo

  Federația Junior Chamber International (JCI) România, împreună cu partenerii săi, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Asociaţia „Institutul pentru Politici Sociale” au demarat în octombrie 2010 proiectul “Acţionăm responsabil! – Reţeaua Socială RSC”, destinat promovării dialogului social şi soluţionării provocărilor cu care organizațiile se confruntă în implementarea iniţiativelor de responsabilitate socială.

Este rândul Constanței, nucleul Centrului Regional Sud –Est, să debuteze oficial și să reunească cei mai importanti cetățeni corporativi, organizații non-guvernamentale, asociații ale întreprinderilor mici și mijlocii, camere de comerț, comitete sectoriale, parteneri de dialog social, precum și factori de decizie din administrația publică, cu ocazia Conferinței Regionale Acționăm responsabil – dezvoltare economică echilibrată și echitabilă”.

 Temele de dezbatere din cadrul primei părți a conferinței vor fi:

  1. Compatibilitatea activității de RSC cu obiectivele Administrației Publice Locale
  2. ONG, IMM, APL, Sindicate, Comitete Sectoriale – avantaje mutuale prin promovarea activității de RSC
  3. Dificultăți identificate în implementarea strategiei de dezvoltare durabilă la nivelul proiectelor de RSC
  4. Care este valoarea adaugată a unei strategii de dezvoltare durabilă pentru proiect?

Partea a doua a conferinței va consta în prezentarea a 4  proiecte similare ce se derulează în regiune și evident discuții pe marginea acestor proiecte, continuând până spre orele 14.00 cu prezentări, dezbateri, concluzii și direcții de acțiune.

Despre inițiatorii proiectului:

JCI România este o organizație de tineri lideri, antreprenori și profesioniști afiliată rețelei mondiale Junior Chamber International, care numără mai mult de 200.000 de membri în peste 120 de țări. Organizația activează în România din 2002, timp în care reprezentarea sa regională s-a extins în 16 orașe, prin intermediul celor peste 150 de membri ce activează în arii precum: business, comunitate, dezvoltare personală și internaționalism.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să accesaţi: www.actionamresponsabil.ro.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?