ACASA » CALENDAR » Concert simfonic la TNOB “Oleg Danovski”, dirijat de DANIEL ENĂŞESCU

concert-simfonic-la-constanta-i9826Constănţenii sunt aşteptaţi la concert simfonic inedit. În program vor fi lucrări precum uvertura la opera „Scara de mătase” de Gioachino Rossini,  suita de balet „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski şi Simfonia nr.9 in mi minor, opus 95, „Din lumea nouă” de Antonin Dvořák. Dirijorul Orchestrei Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” va fi DANIEL ENĂŞESCU, din partea Filarmonicii „George Enescu” Bucureşti. Evenimentul va avea loc vineri, 28 februarie, de la ora 18.30

Pizza Evo

Daniel Enăşescu s-a născut la Bucureşti în anul 1981 într-o familie de muzicieni. A absolvit cursurile liceului de muzică “George Enescu” la clasa de pian a profesoarei Gabriela Enăşescu. Activitatea sa din această perioadă include participări la concursuri, recitaluri şi concerte aflate sub patronajul liceului sau al filarmonicii “George Enescu”, apariţii la televiziune, turnee în străinătate (Italia – Roma, Troina – 1994/1995). Fascinat de bogăţia şi frumuseţea ansamblului orchestral şi de arta dirijorală, a fost încurajat şi îndrumat de tatăl său, violonistul Dan Enăşescu în descoperirea repertoriului simfonic.

Între anii 2000-2005 a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti – specializarea dirijat orchestră, la clasa profesorului Cristian Brâncuşi, iar un an mai târziu absolvă cursurile de Studii Aprofundate, perfecţionându-se sub îndrumarea maestrului Horia Andreescu. Până la această dată, a colaborat cu orchestrele filarmonicilor din Giurgiu, Botoşani, Râmnicu Vâlcea, Galaţi, Craiova, iar din afara ţării cu North Czech Philharmonic Orchestra (Teplice), Highlands Chamber Philharmonic Orchestra (Jihlava) şi Palmhouse Players (Londra). A dirijat pe scena Ateneului Român, în cadrul unui proiect al Filarmonicii „George Enescu”.

A fost apreciat în mod special de orchestră şi public, în cadrul cursurilor de perfecţionare susţinute de dirijorul Charles Olivieri-Munroe. Este laureat al Concursului de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti 2010, iar în iulie 2010 dirijează un concert în Cehia, prilejuit de comemorarea a 150 de ani de la naşterea compozitorului şi dirijorului Gustav Mahler. Calităţile sale au fost remarcate de asemenea de către maeştrii Cristian Mandeal şi Neville Marriner, care l-au recomandat cu o deosebită căldură şi generozitate.

Sursa: Filarmonica „George Enescu”, fge.org.ro

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?